EGE MECLİSİ - Bakırçay havzasındaki binlerce dekar araziye can suyu verecek İzmir Bergama’daki projelerin son durumunu yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’in ilk durağı “Çamtepe Göleti ve Sulaması” oldu.

Yüzde 70’i tamamlanan göletteki çalışmaları inceleyen Eker 30,5 metre yükseklikteki gövdenin bir an önce tamamlanmasını istedi. Projeyi bahar aylarında tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Eker,“ 1170 dekar tarım arazisini sulayacak proje bölgede dekar başına 1.038 liralık gelir artışı sağlayacak” dedi

Daha sonra Kırcalar Göleti ve Sulaması’nın şantiye alanına giden DSİ 2. Bölge Müdürü % 20 gerçekleşme oranına ulaşılan inşaatı denetledi. Derivasyon çelik boru montajının tamamlandığı ve sıyırma kazılarının büyük ölçüde bitirildiği belirten Eker inşatta yakında gövde dolgusuna başlanacağını kaydetti. Ali Fuat Eker “Temelden yüksekliği 35 metre olacak Kırcalar Göleti’nin 3100 dekar araziyi sulacağını belirtti.

İnşaası yaz başında tamamlanan Karalar Göleti’ni de yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü daha sonra ise Musacalı Baraj alanına geçti.

Firma yetkililerinden şantiyenin kurulacağı yer ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan DSİ 2. Bölge Müdürü Eker” Kınık Sağ Sahil Sulaması Projesi’nin tamamını ilk kez bu yıl devreye sokarak 112 bin 410 dekar tarım arazisine can suyu verdik. Bölge çiftçisinin cebine yaklaşık 53 milyon lira daha çok girdi. Bakırçay ovasının su ihtiyacını karşılamak için bölgedeki baraj ve gölet projelerimize de hızla devam ediyoruz. Hedefimiz çiftçimiz ve ülkemizin kazanması” diye konuştu.