EGE MECLİSİ - CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı’na gönderdiği yazı ile il ve ilçe danışma kurullarının 12 Ağustos’a kadar tamamlanmasını istedi. Genel merkez bu yıl ilk kez, kurullarda konuşulacak olan konu başlıklarını da belirledi. Buna göre partililer, bölgelerindeki oy kaybı ya da artışının toplumsal nedenlerini masaya yatıracak.

 

CHP Genel Merkezi, CHP İzmir İl Başkanlığı’na, il ve ilçe danışma kurulu toplantılarını yapmaları için yazı gönderdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzası ile örgüte gönderilen yazıda, danışma kurullarının 12 Ağustos’a kadar tamamlanması istendi. Genel Merkez bu yıl ilk kez, kurulların gündem maddelerini de belirledi. Partililerden 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinin de göz önünde bulundurularak, her mahallede oy kaybı veya artışının nedenlerinin 3 başlık altında analiz edilmesi istendi. Buna göre, CHP’liler danışma kurulu toplantıları için gönderilen çalışma formuna görüşleri ekleyecek. Partililer, oy değişiminin yanı sıra ilgili mahallede son 5 yıl içinde yaşanan toplumsal, kültürel, ekonomik değişimlerle ilgisine dair görüşlerini gönderilen formlara yazacak. Yine partinin oy artışı ya da azalışında rakip partilerin uygulama ve politikalarının etkilerinin de ele alınmasını isteyen CHP Genel Merkezi ayrıca CHP’nin politika ve tercihlerinin ilgili seçim çevresindeki etkileri hakkında da örgütten görüşlerini bildirmelerini istedi.

 

İLÇE ÖRGÜTLERİ TARİH BELİRLEYECEK

CHP Genel Merkezi’nden gelen yazı üzerine, CHP İzmir İl Başkanlığı da ilçe başkanlıklarına yazı göndererek, danışma kurulu toplantılarının yapılacağı tarih, yer ve zamanlarının bildirilmesi talimatını verdi. İlçe örgütleri 19 Temmuz’a kadar toplantıların tarihlerini il başkanlığına bildirecek. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, danışma kurulları için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Yapılacak olan toplantıların ardından ilçe örgütlerinin rapor hazırlayacağını belirten Değirmenci, bu raporlardan birinin hem genel merkeze birinin de il başkanlığına gönderileceğini söyledi. Değirmenci, "İlçe Danışma Kurullarının ardından İl Danışma Kurulu yapılacak. Bu toplantı sonucunda oluşturulacak rapor, yine genel merkeze gönderilecek dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)