780 bin TL'den başlıyor. Endeksa'nın verilerine göre Çeşme‘de konutlar son 1 yılda yüzde 28 değer kazandı.

 

Çeşme'de son iki yıllık değer artışı yüzde 48 olarak belirlenirken son 4 yıllık  değerlenme yüzde 132 oldu. Yeni yapılan İstanbul–İzmir otoyolu ile birlikte İstanbul’a ulaşımın kolay sağlandığı  İzmir  çok fazla göç almasından dolayı da yatırıcımların tercih sebebi. 

Konut yatırımındaki popülerliği Alaçatı‘da  yaşayan İzmir çekim merkezi haline geldi.  Alaçatı uzun yıllardır Çeşme’nin en popüler ve pahalı bölgelerinin başında geliyor. 

Son bir yılda konut fiyatlarının yüzde 28 değer kazandığı Çeşme’nin en popüler ve pahalı bölgelerinin başında Alaçatı geliyor. Beldede konut fiyatları 780 bin liradan başlıyor, 2 milyon liraya kadar çıkıyor.

Uzun yıllardır popülerliğini sürdüren son 1 yılda yüzde28 değer kazandı. Son iki yıllık değer artışının yüzde 48 olduğu Çeşme'de, son 4 yıllık değerlenme yüzde132 olarak gerçekleşti. Alaçatı'da fiyatlar 2 milyon liraya kadar çıktı.

 

İZMİRLİLER SEVİYOR

İzmir'in en fazla göç alan illerden biri olması, yeni yapılan İstanbulİzmir otoyolu ile birlikte İstanbul'a ulaşımının kolaylaşması, Çeşme ve tüm İzmir'i konut yatırımı için cazip hale getiriyor. İzmir'in konut yatırımındaki popülerliği Alaçatı'da da çok yoğun yaşanıyor. Alaçatı uzun yıllardır Çeşme'nin en popüler ve pahalı bölgelerinin başında geliyor.

 

48 YILDA GERİ DÖNÜŞ

Endeksa.com'un verilerine göre, Alaçatı'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 200 lira, ortalama konut fiyatı 1 milyon 214 bin 400 lira iken konut yatırımının geri dönüş süresi bölgede 48 yıla ulaşmış durumda. Alaçatı'da 1+1'den 6+1'e kadar farklı konut tipleri yer alıyor. Konut fiyatları ise 780 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişiyor. Alaçatı'da ikamet edenlerin kütük dağılımına bakıldığında ise ilk sırada İzmir, ikinci sırada Manisa, üçüncü sırada Çorum ve dördüncü sırada İstanbul geliyor.

 

'AŞIRI DEĞERLENDİ'

Endeksa.com Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, Alaçatı'ya son dönemde İstanbulluların daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi. ŞİRKETİN akıllı değer tahmini modeline göre Alaçatı'da gelecek 6 ayda yüzde 2 seviyesinde bir değer düşüşü öngörüldüğünü açıklayan Daylan,"Bunun sebebinin geçmişteki fazla değerlenme olduğunu düşünüyoruz. Ancak uzun vadede Alaçatı'da değer artışının devam edeceği tahmin ediyoruz" diye konuştu.