EGE MECLİSİ - Son 3 yıldır vücut geliştirme yarışmalarına katılan Evrim, geçen ay Bosna Herkes'te düzenelenen Vücut Geliştirme Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Hilton Gym Center'da antrenörlük de yapan Evrim Kutz'a yarışlarda Efekan Serdaroğlu da eşlik etti. İki sporcu uluslararası arenada başarıdan başarıya koştu. 

 

Yarışmalara hazırlık sürecinin yaklaşık 6 ay sürdüğünü belirten Evrim Kutz, "Senede 2 yarışmaya katılabiliyorum. Bu spor disiplin ve çok çalışmayı gerektiriyor. Aynı zamanda beslenmemize de çok özen göstermemiz gerekiyor. Çok iyi diyet programı uyguluyorum. Bu sporu çok seviyorum. Katıldığım şampiyonalarda ülkem adına yarışmaktan gurur duyuyorum. Aynı zamanda ABD vatandaşıyım ama Türkiye adına yarışmak bana kıvanç veriyor" dedi.

Katıldığı her şampiyonada yaklaşık 20 bin lira harcadığını dile getiren Kutz, "Hiçbir yerden destek görmediğim için yarışmalara katılmakta maddi olarak zorluk çekiyorum. Çok sevdiğim bu spordan kopmak istemiyorum. Ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil etmek için iş insanları ve kurumlardan sponsorluk desteği bekliyorum" diye konuştu. Evrim ve Efekan, çalışmalarını Tanju Dokur'un sahibi olduğu Hilton Gym Center'da yapıyor. (DHA)