EGE MECLİSİ - TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 27 Temmuz 2018 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) 36'ncı kuruluş yıl dönümü töreni nedeniyle İzmir'e gelecek.

 

DEÜ'nün kuruluş yıl dönümünü kutlamaları saat 10.00’da Alsancak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise saat 20.00’de  Kaya Termal Otel'de düzenlenecek programa katılacak. Törende DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım konuşacak. 90 yaş üzeri emekli öğretim üyeleri de konuşmalarını gerçekleştirecek. Emekli öğretim üyelerine plaket verilecek. 2017-2018 eğitim- öğretim döneminde fakültelerinden birincilikle mezun olanlara tablet hediye edilecek. Opera eşliğinde akşam yemeği yenecek.

Kuruluş yıl dönümüne TBMM Başkanı Yıldırım'ın gelecek olmasından gurur duyduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitenin öğrenci odaklı eğitim anlayışını şöyle anlattı:

"Ülkenin önde gelen üniversitelerin biri olarak öğrenci odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bu da öğrencilerin fikir ve taleplerinin dikkate alındığı, yürütülen projelerde öğrencilere sorumluluklar verildiği ve öğrencilerin asla mağdur edilmediği, öğrenci topluluklarının daha aktif çalışması ve yönetime katkı vermeleriyle gerçekleşiyor. 36 yıldır eğitimin sağlam temeller üzerinde sürdürüldüğü üniversitemizde eğitimin ve bilginin fark yaratma gücüne inanıyor, bu gücün farkında olan gençler yetiştirmeye devam ediyoruz. Objektif düşünebilen, sorgulayan, araştıran, bilgi ve değer üreten, yaratıcı, etik ve ahlaki değerlere önem veren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip mezunlar yetiştirmek temel amacımız." (DHA)