CHP'de aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da olduğu 59 il başkanından Genel Merkez yönetimine destek geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Tarafımızı değil, tavrımızı ortaya koymaya geldik" dedi. 59 İl Başkanı adına açıklama yapan Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de "İmza skorunun kamuoyunda tartışılmasını uygun bulmuyoruz" ifadesini kullandı.

CHP'nin il başkanları, muhaliflerin olağanüstü kurultay için imza toplamasına Ankara'da bir araya gelerek tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: "İl başkanları bir araya gelmek için her şekilde bir araya gelebilirler. İl başkanları, örgütün her zaman sesine sözüne ses veren kişilerdir. Bir ilde biri söz söyleyecekse il başkanları söyler. Tarafımızı değil tavrumuzu ortaya koymaya geldi" dedi.

59 il başkanının imza koyduğu açıklamayı  CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yapıyor. Güvener'in konuşmasından satır başları: 

"Kurultaya gitmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir. İmza süreci partimize zarar vermektedir. İmza skorunun kamuoyunda tartışılmasını uygun bulmuyoruz.

Daha seçim sonuzlarının değerlendirilmeden kurultay çağrısı yapılması doğru değildir. İmza süreci partimize zarar veriyor. Partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta davranmak gerekiyor. (Cumhuriyet)