ABD'den üst üste Türkiye'ye tehdit açıklaması geldi. Önce ABD Başkan Yardımcısı Pence ev hapsine alınan Rahip Brunson'un serbest bırakılmaması halinde yaptırım uygulanacağını söyledi. Dakikalar sonra benzer bir açıklamayı ABD Başkanı Trump yaptı: ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!Dün ev hapsine alınan Rahip Brunson ile ilgili ABD Başkana Trump ve yardımcısı Mike Pence Türikiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu. Pence cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD'li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Pence daha sonra katıldığı bir konferansta rahibin serbest kalmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkan Yardımcısı, Twitter'dan yaptığı açıklamda ise "Cezaevinden tahliyesinin ardından rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüm. Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD’ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda onu temin ettim" ifadelerini kullandı. 

TRUMP: YAPTIRIMLAR UYGULANACAK...

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'de ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması çağrısı yaptı. Trump paylaşımında, "ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadelerini kullandı.

Ekim 2016'da PKK ve FETÖ adına suç işlemek ve casusluk suçlamalarıyla tutuklanan Andrew Brunson, Çarşamba günü İzmir Cezaevi'nden tahliye edilerek ev hapsine alınmıştı.

FETÖ ve PKK terör örgütü adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'dan beri tutuklu bulunan ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson, "sağlık sorunlar