CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. "Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara" diyen İnce, ardından sözlerinin yanlış anlaşılmamasını isteyerek cümlesini düzeltti.  

 

"Yerel seçimler var kurultay yapılmaz" diyorlar, İyi Parti, AK Parti yapıyor, biz neden yapmıyoruz. 500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da NOTER'lere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara. 50 günde neler yaptık, 500 günde neler yapabiliriz, varın siz düşünün. Yapacağımıza, başaracağımıza inanıyorum. Yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye'nin kaderi 1250 delegenin vicdanına bağlı."

 

"1250’NİN 1250’Sİ DE İMZA VERİRSE DAHA DOĞRU OLUR"

1250 delegenin hepsi imza versin. 1000 delege, 900 delege imza versin. Şöyle mi oldu ağzımdan “1250 delege imza vermezse kenara çekilirim.” Böyle bir söz mü çıktı ağzımdan? Öyle demedim. 1250’nin 1250’si de imza verirse daha doğru olur bu. 1000 olsun. Ben 1000 imza bekliyorum. 800-900 olsun. Tartışmalı bir durum olmasın.

 

KURULTAY SAYI MESELESİNİ GEÇTİ ARTIK'

Bu kurultay sayı meselesini geçti artık. CHP'de genel başkanın nasıl seçileceği belli, ama nasıl gdeceği belli değil. Cumhuriyet tarihinde bir ilk bu. Delege sayısının yarısından bir fazlası bu işe çözecek. Çözemezse de yapacak birşey yok.


'2 AY ÖNCE 'TÜRKİYE'Yİ YÖNET' DİYORLARDI, ŞİMDİ 'CHP'Yİ YÖNETME' DİYORLAR'

2 ay önce beni Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yapıp Türkiye'yi yönet diyorlardı. Şimdi CHP'yi yönetme diyorlar. Saray yönetimi Erdoğan, mevcut yönetiminden memnu değil mi? Ben seçimde salladım, Saray yüzde 22'yi mi ister yoksa yüzde 30'u mu ister.  'KESİCİ'NİN GİTMESİNE NİYE İZİN VERDİN?'

Ben 26 milyon insanın oyunu almak istiyorum Ben 26 milyona saygımdan dolayı Erdoğan'ı tebrik ettim. Sayın İlhan Kesici, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edip, Erdoğan'ı ziyaret edeceğini söylüyor. Sonra da gelip bilgi veriyor o zaman neden gitmesine izin verdin.

 

'İMZA TOPLAMADA ÇOK ÇİRKİN ŞEYLER OLUYOR'

İmza toplamada çok çirkin şeyler oluyor. Onları sizle paylaşmıyorum. Partim zarar görmesin diye. Daha büyük şeyler var. Seçim gecesinde çok kötü şeyler oldu. Tupun büyüğü heybede. Ben bunları genel başkana anlatacağım. Bazen dersiniz ki, partime zarar geleceğine bana zarar gelsin. Bazen de dersiniz ki, ülkeme zarar geleceğine partime zarar gelsin dersiniz.

 

'OTOBÜSE BİNMEK İÇİN CAN ATANLAR, SAFLAR DEĞİŞİNCE…'

Otobüse binmek için can atanlar,'can dost helal olsun götürüyorsun' diyor. PM'ye benim listemden yazılınca, girince 'can dost' diyordu. Saflar değişince…

 

'ANA MUHALEFET ARTIK BURADA'

Ana muhalefet yok artık, ana muhalefet burada artık. En çok oy alan ikinci isim burada.

 

'VEKİLLER, CHP YÖNETİMİNİN TAVRINDAN DOLAYI İÇERİDE'

Arkadaşlarımız dokunulmazlıklar konusunda CHP yönetimin tavrından dolayı içeride. Partim 'evet' dedi, ben 'hayır' dedim. Biz bu konuda uyardık. 'Evet' oyu verenlerin vebali var. Kendi arkadaşımızı ateşe attı CHP yönetimi. Kim 'evet' dediyse sorumlular orada.

 

'TALİMATLA YÜRÜTÜLEN BİR YARGI VARSA NEDEN ASLANLARIN ÖNÜNE ATIYORSUN?'

Eren Erdem kardeşimin adı konuşuluyordu. Ben genel başkan olsaydım, mutlaka Eren'i yazardım milletvekili listesine. Kendi evladına yedirmeyeceksin. Bir problem varsa kendin çözersin. Türkiye'de artık hukuk yok. Arkadaşlarımız rehine. Türkiye'de talimatla yürütülen bir yargı varsa neden aslanların önüne atıyorsun. Eren'i hedef gösteriyorlardı. Bunların yaşanacağı belliydi.

 

'AKŞENER, 'ÇATI ADAY TANIMIYORUM' DEDİ, BENİ ADAY YAPTILAR'

Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül… Beni örgüt aday yaptı, Kılıçdaroğlu açıkladı. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ü istiyordu. Akşener çıktı, ben çatı aday filan tanımıyorum dedi. Beni aday yaptılar.

15 milletvekilini İyi Parti'ye gönderilmesi, kendi evladını Cumhurbaşkanı adayı yaptılar bunlar, doğru.

 

'KURULTAY TOPLANMAZSA PARTİYE ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK

Kurultay toplanmazsa partiye çok büyük kötülük yapmış olurlar. Yarın 623 imza verilse genel başkan düşmüş olur. Ben yarın 100 delege arkadaşımın daha imza vereceğine inanıyorum. Yarın 3-5 tartışmaya girmeyelim, 850 olsun imza. Partiyi demokratikleştireceğiz. Tasfiye filan yapmayacağım. Cumhurbaşkanı aday adayım, başkaları da gelip aday adayı olsun. Bir milyon 250 bin oy yetmiyor, diğer taraftan da oy almak istiyorum. Ben 129 milletvekiline kızmam, ben ne koşullarla oraya gittiklerini çok iyi biliyorum. Ben CHP'nin tüm renklerini kucaklayacağım. 9 Eylül'de bir milyon genç üye kampanyasını başlatacağım.

CHP'de değişim, Türkiye'de değişim olacak. Ben yarın tüm delege arkadaşlarımın 10:00'da NOTER'e giderek oy vermesini istiyorum. Onursal, boşver bunları, buradan tartışmayalım, ayıp olur.

 

"1250’NİN 1250’Sİ DE İMZA VERİRSE DAHA DOĞRU OLUR"

1250 delegenin hepsi imza versin. 1000 delege, 900 delege imza versin. Şöyle mi oldu ağzımdan “1250 delege imza vermezse kenara çekilirim.” Böyle bir söz mü çıktı ağzımdan? Öyle demedim. 1250’nin 1250’si de imza verirse daha doğru olur bu. 1000 olsun. Ben 1000 imza bekliyorum. 800-900 olsun. Tartışmalı bir durum olmasın. (Hürriyet)