Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imamları" ile haberleştikleri belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 2'si muvazzaf 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile kontörlü telefonlarla ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve terör örgütüyle irtibatları tespit edilen 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı kaydedilen açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince sürdürüldüğü belirtildi.

BURSA'DA OPERASYON 

Bu arada Bursa'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 24 polis gözaltına alındı. 

İl Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen meslekten ihraç edilmiş 25 polis memurunun yakalanması için sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 

Operasyonda, şüphelilerden 24'ü yakalandı. Bir şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor. 

KENDİNİ BANYOYA KİLİTLEYİP...

Öte yandan kennte, FETÖ'nün yeni yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında 3 şüpheli daha yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şube ekipleri, kent merkezinde örgüt mensuplarınca "gaybubet evi" olarak adlandırılan iki adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin kendini banyoya kilitleyip, örgütün gizli haberleşmede kullandığı programı silmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

FETÖ'nün yeni yapılanmasına yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda aralarında örgütün sözde "il imamı" ve "eğitim danışmanı"nın da yer aldığı 12 zanlı hücre evlerinde gözaltına alınmıştı. Böylece operasyonda yakalananların sayısı 15'e yükseldi. 

"PARA KASASI" YAKALANDI 

Ayrıca örgüte yönelik Gaziantep'te düzenlenen operasyonda, örgütün Şanlıurfa yapılanmasının "para kasası" olduğu öne sürülen C.Y. şüpheli yakalandı.

Oğuzeli ilçesine bağlı Kavunluk Mahallesi'ndeki adreste yaklanan şüphelinin "kasten yaralama" suçundan da kaydı bulunduğu öğrenildi.(Ntv)