Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün, yaklaşık 2.5 yılda yapımı tamamlanan ve toplam 48 milyon 485 bin TL'ye mal olan yeni hizmet binasına 2 aylık süreç içerisinde taşınacağı bildirildi. Yeni hizmet binasında engellilere de daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet verilebilmesi için 1 personelin görev yapacağı özel bir birimin de yer alacağı belirtildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaklaşık 2.5 yılda yapımı tamamlanarak geçici kabulü yapılan ve 48 milyon 485 bin TL'ye mal olan İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasında incelemede bulundu. İnceleme sırasında Vali Güvençer'e eşlik eden Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi.

Bilgiç, yeni binanın kapalı alanın 40 bin 718 metrekare olduğunu ve binanın 3 bloktan oluştuğunu söyledi. Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Güvenlik Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü gibi birimlerin mevcut hizmet binası dışında başka binalarda hizmet verdiğini hatırlatan Bilgiç, 2 aylık zaman içerisinde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü hariç dışarıdaki tüm birimlerin yeni binaya taşınacağını kaydetti.

Bilgiç ayrıca, üç bloktan oluşan yeni hizmet binasının birinci bloğunda vatandaşların sürekli hizmet alacağını, ikinci blokta operasyonel birimlerin yer alacağını, üçüncü blokta ise yönetim ve idari birimlerin bulunacağını belirtti. Yeni hizmet binalarında engelli vatandaşları da unutmadıklarının altını çizen Bilgiç, "Mevcut binamız engelli vatandaşlarımız için uygun değildi. Bu sıkıntıyı yeni hizmet binamızda ön planda tutarak engelli vatandaşlarımız için bir yer tasarladık. Yeni hizmet binamızın girişinde engellilerimizin rahat ulaşabilecekleri özel bir birim oluşturduk. Görevlendireceğimiz bir personelimiz sadece müdürlüğümüze gelen engellilerimizin sorunlarıyla veya işlemleriyle ilgilenecek. Engellilerimiz çayını içerken işlemleri hızlı bir şekilde halledilecek" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Bilgiç, yeni hizmet binalarının girişinin son derece yüksek düzeyde güvenlikli olduğunu belirtip, nizamiyesinde bombalı araç ve motosikletlerin içeriye girmesini engelleyecek sistem, araç altı kamera sistemi, plaka okuma sistemlerinin yanı sıra bombalı eylemlere karşı kalın beton duvarlar ve kurşun geçirmez camların yer aldığını vurguladı.

Vali Güvençer de, yeni hizmet binasının Manisa için hayırlısı olması temennisinde bulunup, 2 ay içinde yeni binanın tam kapasite hizmete gireceğini söyledi.(DHA)