EGE MECLİSİ - İzmir'de, CHP Konak İlçe Örgütü, Danışma Kurulu Toplantısı'nı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yaptı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve ilçe örgütünün katıldığı toplantıda, hareketli dakikalar yaşandı. CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun yerel yönetimleri eleştiren ifadelerine sinirlenen Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus, "AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun" diyerek, toplantıyı terk etti.

CHP Konak İlçe Danışma Kurulu'nun açılış konuşmasını İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yaptı. Konuşmasında yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Başkan Çağrı Gruşçu, "Yerelde ne kadar başarılıyız? Gerçekten halka umut olabildik mi? Yerelde hedeflerimize ulaşabildik mi" diye sordu. CHP olarak, çocukları uyuşturucu ve suç batağından kurtarmak için ne gibi sosyal projeler uyguladıklarını da soran Gruşçu, "Kalkınma hedeflerinde hangi noktadayız. İstediğimiz hedefe ulaşabildik mi? Her şeyden önce burada yaşayan vatandaşlarımızın aidiyet hissedebildiği ve gururla 'ben Konaklıyım' diyebildiği bir anlayışı hakim kılabilmiş miyiz" dedi. Yerelde 20 yıldır iktidarda olduklarını dile getiren Gruşçu, buna rağmen sosyal demokrasi anlayışını yansıtıp yansıtamadıklarını sordu. CHP'li Gruşçu, "Şimdi konuşulması, sorulması ve düşünülmesi gerekenler bunlardır. Ahmet olsun Mehmet gitsin değildir. Bir döneme damga vuran yönetim kadrolarımızda gençler vardı. O umudu yeniden yaratmak ve yeşertmek zorundayız" diye konuştu.

Çağrı Gruşçu'nun konuşmasını dinleyen CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus, yerel yönetimleri eleştirmesine sinirlenerek, ayağa kalktı. Tunus, Çağrı Gruşçu'ya "AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun" eleştirisini yönelttikten sonra salonu terk etti. Tunus'un bu tavrı, bazı partililer tarafından alkışla protesto edildi.


PEKDAŞ DA KONUŞTU

Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada örgüt mensuplarına umutlarını kaybetmeme çağrısında bulundu. Son seçimlere göre Türkiye'de her dört kişiden birinin CHP'ye oy verdiğini hatırlatan Pekdaş, "Seçimi geçirdik ve danışma kurulundayız. Bu süreci kampanya dönemi ve seçimden sonra olarak ikiye ayırmak lazım. Coşkulu bir kampanya dönemi geçirdik ve umudumuz yüksekti. Ama sonrasında süreç parti içinde bizi bir birimizi düşüren bir hale geldi. Oysa umutsuzluğa düşmememiz gerekiyor. Yeniden hamleler yapmamız lazımö dedi. Doların 5.50'ye yükseldiğini, üniversite sınavında 40 bin öğrencinin sıfır çektiğini, ülkede yoksulluğun derinleştiğini söyleyen Başkan Pekdaş, "Biz enseyi karartmadan, Türkiye'nin umudu olmayı devam edeceğiz. Birbirimizle omuz omuza dayanışma içinde olmalıyız. Önümüze yeni hedefleri koyarak, yurttaş kimliği yaratmak için kararlılıkla yola devam etmeliyiz. Gün birbirimizi itham etme günü değil, enseyi karatma günü değil. En kötü halimizle bile dört kişiden bir kişi bizimle birlikte. Bir kişi hep yanımızda olmaya hazır. Biz örgütlü olursak, biz bir arada durabilirsek, meydanı boş bırakmazsak, Türkiye'yi karanlığa götüren bu yasaları da çıkaramazlar. Bu umut bu şehir de var. Birlikte başarabiliriz" dedi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (Umut KARAKOYUN/DHA)