Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'nun Ünye İlçesinde halka hitap etti.  Cumhurbaşkanı ABD'ye sert çıktı, "Buradaki rahiple ilgili olarak Türkiye'yi dize getirmeye çalışmak yanlıştır. Amerika'dakilere sesleniyorum; Yazık. Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...Ordu'da yaşanan felaket sadece Ordu ile kalmadı. Rize'de Trabzon'da da yaşandı. Bu bölgelerin kaderinde bu var. Atılması gereken bütün adımları atıyoruz atacağız. 3-4 ay içinde süratle ihalesini yapacağız köprümüzü bitireceğiz. 7-8 tane daha köprüler var onların da talimatını verdik farklı firmalara vererek 3-4 içinde onları da bitireceğiz. Bu millet inançlıdır düştüğü yerden çok farklı kalkar. Bayram sonrası inşaat 24 saat aralıksız devam edecek. Diğer 8 tanesi de tamamlanacak. Hedefimiz şu; İnşallah tıraş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkları zarara uğrayana, evleri zarara uğrayan kim varsa valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle süratle sizlere ödenecek. Devletimiz güçlüdür. Eyvah doktor yok demeyin. Bu işin dolarla molarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allahımız var.

"TEHDİTLE ASLA YOLA GETİREMEZSİNİZ"

Gelin yastığınızın altında dolarlar varsa çıkarın, eurolar altınlar varsa çıkarın. Bunları bankalara vererek Türk lirasına çevirelim bunlara istiklal savaşını verelim. Bunlar o dilden anlıyor. Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit diliyle bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz hukuk dilinden anlarız. Tehditten anlamayız. Şu anda şunu vermeyeceğiz, bunu vermeyeceğiz. Senin olsun verme. Bizde olanlar bize yeter. Şimdi bazıları çekiniyor korkuyor 'Halimiz ne olacak?' diyor. Ne olacak. Biz neleri gördük. Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz yok muydu? Sıfırlamadık mı? Demek ki yaparız. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Biz bugüne kadar hep dik durduk.

"STRATEJİK ORTAĞINIZI BİR PAPAZA DEĞİŞİYORSUNUZ"

Buradaki rahiple ilgili olarak Türkiye'yi dize getirmeye çalışmak yanlıştır. Amerika'dakilere sesleniyorum; Yazık. Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz. Şu ana kadar duruşumuz neyse bundan sonra da o olacaktır. Biz adaletin gereği neyse onu yaparız. Bugüne kadar adaletten taviz vermedik vermeyeceğiz.

Türkiye bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşümle yolda farklı yürüyoruz. Mart 2019'ada hazır mıyız? Hepsini aşarız. Önümüzde çok daha iyi günler var. Biz ne günleri aştık. Ben sizin dualarınıza her zaman muhtacım.(Posta)