İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar’da yapımına başlanan Yeşilyurt Kültür Merkezi çalışmalarını yerinde inceledi. Merkez, güneş ışığını elektriğe dönüştüren fotovoltaik paneller sayesinde kendi enerjisini üretebilecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel altyapısını güçlendirmek için kurduğu sosyal tesislere bir yenisini daha ekliyor. Son olarak Karabağlar ilçesinde inşa edilen “Yeşilyurt Kültür Merkezi”nin hızla süren çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, tesisin iksa ve hafriyat çalışmalarının tamamlandığını belirtti.  Yeşilyurt Kültür Merkezi’nin çatısına 75 kw gücünde fotovoltaik panel kurulacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kurulacak paneller sayesinde kompleksin aydınlatma ihtiyacının tamamı karşılanacağını söyledi.

Fore kazık ve ankraj imalatları tamamlandı

Yeşilyurt Kültür Merkezi çalışmalarında 185 adet fore kazık imalatı yapımı ve 336 adet ankraj imalatları tamamlandı. Temel alt kotunun hafriyatının tamamlandığı kısımlarda ise grobeton imalatlarına başlanıldı. Yalıtım ve koruma betonu işleri tamamlandıktan sonra radye temel imalatlarına başlanacağı bildirildi.

 

306 kişi kapasiteli salon

Yeşilyurt Kültür Merkezi, 153 araç kapasiteli kapalı otoparka sahip olacak. Ayrıca Kültür Merkezi’nde 306 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, seminer salonu, atölyeler, kafeterya, idari birimler, açık alan düzenlemeleri, park, meydan, çocuk oyun alanı ve açık sinema alanı bulunacak. 

Yeşil doku korunuyor

Proje kapsamında oluşturulacak tesisle birlikte mevcut yeşil doku ve ağaçlar korunacak. Buradaki parka, çocuk oyun alanı ve spor alanı niteliği kazandırılacak. Park alanında oyun duvarı, modern çocuk oyun elemanları, engelli oyun alanı, süs havuzu, yaya yürüme yolları, oturma dinlenme elemanları, seyir amfisi, oyun tepeleri oluşturulacak. Sevgi yolu ve park arasında ise amfi şeklinde oturma alanları, dinlenme ve seyir amaçlı merdivenler inşa edilecek. (İzmir BŞB. Bld. Basın Bürosu)