İYİ Parti'nin 'Daha Yeni Başlıyoruz' sloganıyla 2'ncisini düzenlediği olağanüstü kurultay tamamlandı. Yeniden genel başkan seçilen Akşener'in hazırladığı  İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde İzmir'den 3 isim yer aldı.

 

İYİ Parti'nin Ankara'da yaptığı 2'inci Olağanüstü Kurultay'da, 80 kişilik Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK) yarısı değişti. Listede, 40 yeni isim yer aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek aday olarak katıldığı kurultayda, GİK'e İzmir'den 3 isim girdi. Blok liste ile yapılan seçimde, partinin yönetiminde Genel Sekreter Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile İzmir eski İl Başkanı Yıldırım Ulupınar yer aldı. 24 Haziran'da yapılan genel seçimlerde İzmir'den milletvekili adayı gösterilen Şengül Hablemitoğlu da, genel merkezde görev aldı. Hablemitoğlu, kendisine gelen tebriklere sosyal medya hesabı üzerinden "Allah utandırmasın hiçbirimizi" paylaşımı ile yanıt verdi.

 

'SÜPRİZ OLDU'

İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Yıldırım Ulupınar ise Genel İdare Kurulu üyesi olduğunu, listede adını gördüğünde öğrendiğini söyledi. Bunu beklemediğini, sürpriz olduğunu kaydeden Ulupınar, "Hayırlısı olsun, ciddi bir sorumluluk. Sayın Genel Başkan istedi, teşkilat istedi, ve gerçekleşti" dedi. Kurultay öncesi Genel Başkan Meral Akşener ile konuşmadığını kaydeden Yıldırım Ulupınar, "Genel İdare Kurulu üyesi olduğumu listeden okudum. Benim için sürpriz oldu. Büyük bir sorumluluk aldık, bundan sonra yerel seçimlere hazırlanacağız" diye konuştu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç de Ulupınar'ın genel merkezde görev almasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Yıldırım Ulupınar Genel İdare Kurulu'na girdi. Teşkilatın böyle bir talebi olmuştu. O talep karşılık buldu. Teşkilat da ben de mutluyum. Güzel, coşkulu bir kongre oldu" değerlendirmesinde bulundu. Partide yeni görevlendirmelerin, bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor. (Umut KARAKOYUN/DHA)