Hükümet özel okullarda okuyan öğrencilere 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da teşvik vermeye devam ediyor. Tam 75 bin öğrenciye verilecek teşvikle, bu imkandan yararlanan öğrenci sayısı da 415 bine çıkacak.

TEBLİĞ YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Gören veya Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ’, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 75 bin öğrenci, bu yıl ilk defa eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

LİSELİYE 4610 TL

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye kişi başı 3 bin 290 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 960 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin 610 lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin 610 lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 9600 lira destek verilecek. Destek için geçen öğrenim yılında sınıf tekrarı yapmamış olmak gerekiyor.

AİLENİN GELİRİ...

Eğitim ve öğretim desteği, yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütler ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak verilecek.

MESLEK LİSELERİ...

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan veya açılacak özel Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde öğrenim görecek öğrenciler için de yine bu yıl teşvik verilecek. Buna göre teşvikler 4590 liradan başlayıp 7420 liraya kadar çıkacak. Geçen yıl meslek liseleriyle birlikte şu ana kadar 340 bin öğrenciye teşvik verilmişti. Teşvik başvurusunda gelire göre puan veriliyor. Gelir yükseldikçe puan düşüyor. Düşük puana teşvik çıkmıyor.(Posta)