EGE MECLİSİ - Ödemiş'in Bıçakçı Mahallesi Ovacık Yaylası'nda 3'ncü Barbunya ve Yörük Festivali düzenlendi.

 

Festivale, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kundak, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden İşletme İştiraklar ve Yerel Hizmetler Daire Başkanı Hakan Öztürk, Tarım Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Tomar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Bölge Koordinatörü Cumhur Şener, Ödemiş Bıçakçı Yörükleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Seçkin Sezgin, Bıçakçı Mahalle Muhtarı Yusuf Erdinç ve çok sayıda Ödemişli katıldı.

Ödemiş'e 35 kilometre mesafedeki, barbunyasının yanı sıra fasulye ve kestanesiyle de bilinen Ovacık Yaylası'na festival için gelenleri Bıçakçı Yörükleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Seçkin Sezgin ile selamlayan Bıçakçı Mahalle Muhtarı Yusuf Erdinç, şenliği düzenlemekteki amaçlarının yöreye özgü barbunyayı ve Ovacık Yaylası'nı tanıtmak olduğunu söyledi. 17 yıldır barbunya üretimine büyük önem verdiklerini belirten Erdinç, "Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden aldığımız destekle en iyi barbunyayı üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçı, bağlama ustası Murat Sincel, doğduğu yer olan Bıçakçı Mahallesi'nde, eşi Özlem Sincel ise seslendirdikleri türkülerle,

Ayrancılar Yörükler Derneği Halk Oyunları ekibi de yöreye özgü halk oyunlarından örnekler sunarak şenliğe renk kattı. Festival, 'En iyi barbunya yetiştiriciliği' ve 'En iyi barbunya yemeği' yarışmaları ile devam etti.

En iyi barbunya yemeği dalında, Hatice Güngör birinci oldu, eşit puan alan Birgül Karaman ile Birsen Karaman ise ikinciliği paylaştı.

En iyi barbunya yetiştiriciliği dalında ise Kadir Mehmet Kayhan birinci, Mustafa  Cömert ikinci, Özcan Akman ise üçüncü oldu. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödemiş'teki bir hazır beton firmasında müdürlük yapan Erdoğan Sarımsak'ın festival ağası seçilmesiyle festival sona erdi. (DHA)