CHP Marmaris İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri geçen ay, CHP Marmaris İlçe Başkan Acar Ünlü'nün partinin imkanlarını kendi kişisel siyasi hedefleri için kullandığı gerekçesiyle istifa etti. Ardından, kayyum atandı. Bugün ise CHP İlçe Teşkilatı, tek listeyle kongreye gitti. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'ndaki kongreye; Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, eşi Sevgi Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, İsmet Kamil Öner ve Halil Gökovalı, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, delegeler ve davetliler katıldı.

 

Divan heyetini yerini alması ardından aday olan Tolga Albay, konuşma yaptı. Albay, "Partimizi, sahibi olduğumuz kişisel işletmemiz gibi değil, hepimizin partisi haline getireceğiz. Partimizin kapılarını 'ben istediğim zaman açık, ben istemediğim zaman kapalı' olmaktan kurtarıp, her kim olursa olsun, tüm üyelerimiz için açık hale getireceğiz. İlçe örgütümüzü, kişilerin kişisel siyasi reklamların yapıldığı bir yapı olmaktan kurtarıp, yerel siyasi problemlere çözüm üreten bir yapı haline getireceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Acar ise, "Marmaris, Cumhuriyet'in Kalesi. Bu kalenin oyları yüzde 70'lerde bunu yeni yönetimle koordineli çalışmalar yaparak artırmayı hedefliyoruz. Yeni yönetime başarılar dilerim" dedi.

199 delegenin oy kullandığı seçimde 6 oy geçersiz sayıldı. 193 oyla Tolga Akbay, Marmaris CHP İlçe Başkanı oldu. Yönetim kuruluna; Ali Özge Kol, Yaşar Ceylan, Aras Atamert, Zeki Danışman, Halil Gökovalı, Duran İlgün, Ece Kansu, Arzu Kayaoğulları, Akkadın Sağlamol, Muharrem Hakan Uğur, Necmettin Yankol, Cansel Yavuz, Gülnur Yıldırım ve İsmet Yıldız yer aldı. (DHA)