İstanbul'da jandarma, sahte çağrı merkezi kurarak birçok kişinin hesap bilgilerini ele geçiren ve yaklaşık 45 milyonluk vurgun yapan dolandırıcılık çetesini düzenlediği operasyonla çökertti. 5 ilde 24 ayrı adrese baskın yapan jandarma, 39 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 38’i tutuklanarak cezaevine gönderildi

İstanbul'da jandarma banka internet sitelerinin sahtesini yapan şebekeyi takibe aldı. Şebekenin Facebook, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına yerleştirdikleri reklam uzantılarını sahte internet bankası sayfasına yönlendirdiği belirlendi. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, müşterilerin iletişim numaralarına reklam ve hediye bonus kazandıklarına dair SMS de attılar. Sahte sitelere yönlendirilen müşterilerin hesap numaraları ve internet bankacılığı şifreleri elde edildi.

GELEN MESAJLA DOLANDIRILDIĞINI ANLADILAR

"Çağrı Merkezi" adı altında ve "0850" li numaralardan tekrar vatandaşları arayan dolandırıcılar bankaların güvenlik departmanı ya da müşteri hizmetlerinde görevli olduklarını söyleyerek müşterilere ait bilgileri güncellemek adı altında güvenlik sorusu ile kimlik ve parola bilgilerini de elde ediyordu. Bu bilgilerle yüklü mikarda alışveriş yapan dolandırıcılar cep telefonuna gelen onay şifresi için yine vatandaşı arayarak işlemi iptal etmek adı altında ek onay şifresini alıyordu. Onay şifresini veren müşteriler telefonlarına gelen alışveriş bilgisiyle dolandırıldıklarını anlıyordu.(Posta)