AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bu yıl 96’ncısı kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yaparak, “Atatürk önderliğinde kazanılan bu zaferle Türk milleti, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya göstermiştir. Ülkemiz bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeden, ekonomik yönden gelişmeye, demokrasiyi güçlendirmeye ve hızla büyümeye devam edecek” dedi.

30 Ağustos Zaferinin Türk milleti için büyük önem taşıdığını vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz Türk milleti, 30 Ağustos zaferiyle ülkemizi parçalamak isteyenlere, asırlardır hüküm sürdüğümüz bu topraklar üzerinde hain planlar yapanlara gereken dersi vermiştir. Tüm zorlu koşullara rağmen bağımsızlığı, özgürlüğü ve manevi değerleri uğruna canını hiçe sayarak mücadele veren milletimiz, büyük zafer kazanmıştır. Türk Milleti, tüm dünyaya asla esaret altında yaşamaya razı olmayacağını, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini göstermiştir. Türk milleti, bu zaferden aldığı güç ile aradan geçen 96 yıllık sürede ekonomik yönden güçlenmek, demokrasiyi geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için de mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.”

Başkan Şengül, şöyle devam etti: “Bize düşen, bu sorumluluk bilinciyle yılmadan ve yorulmadan çalışarak ülkemizi en üst noktaya taşımak, gelecek kuşaklara daha güçlü, gelişmiş ve modern bir Türkiye teslim etmektir. Aziz milletimiz, bugün de kurtuluş mücadelesindeki ruhu aynı şekilde muhafaza ettiğini, gerek 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği destansı kahramanlık gerekse de son dönemde maruz kaldığı ekonomik saldırıya karşı sağladığı kenetlenme ile bir kez daha ortaya koymuştur. Türk milleti, birlik ve beraberlik bilincini hiçbir zaman kaybetmeden kıyamete kadar bu topraklarda var olmaya devam edecektir. Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor, vatan mücadelesi uğrunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”