30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından İzmir’in Konak ilçesi Gültepe Mahallesinde partililer ve dostlarıyla ‘teşekkür kahvaltısında’ buluşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Meclis Ekim ayından önce acilen toplanmalı” çağrısı yaptı; ekonomik krizin önlenmesi ve emperyalizmin ülkemiz üzerindeki baskısından kurtulmak için Meclisin formüller üretmesi gerektiğini vurguladı. 

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken CHP’ye ve kendisine destek olan İzmirlilerle bir araya gelip onlara teşekkür etmek için organize ettiği ‘teşekkür kahvaltılarına’ bir yenisini daha ekledi. İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Gültepe Mahallesinde mahalleli dostlarıyla bir araya gelen CHP’li Beko, konuşmasına Gültepelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başladı;  ülkenin içinde bulunduğu durumun 96 yıl öncesini aratmadığını, fiziki bir savaş olmasa da ekonomik savaşın ülkeleri yok etme noktasına getirdiğini söyledi.

KRİZ PATRONLARA İŞ YERLERİNİ YAKTIRIYOR!

CHP Milletvekili Beko ekonomik krizin geldiği noktaya dikkat çekerek, “96 yıl önce Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlanan savaşı bugün farklı bir boyutta yaşıyoruz. Ekonomik kriz tarihimizde hiç yaşanmamış olaylara şahit olmamıza neden oluyor. Bugün işverenler, mali çıkmazdan ve işçilere tazminat ödemekten kurtulmak için iş yerlerini, fabrikalarını ateşe veriyor, yakıyor! Bu ülkenin içinde bulunduğu, insanların çaresizlikten ne yapacağını şaşırdığı bir noktada olduğunu bize gösteriyor” diye konuştu.

BU MİRASA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU!

 İşsizliğin ülkenin en büyük sorunu olduğunu ve tüm krizlerin yine işsizliğe çıktığını belirten CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “Önceki gün DİSK’e bağlı Emekli-Sen ülke genelinde güzel bir eylem yaptı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bir an önce göreve çağırdı. Bu çok yerinde bir çağrı! Ülkenin ekonomik krize doğru gittiğini herkes söylüyordu ve çok da gecikmeden kriz çıktı, şimdi de krizin daha da ağırlaşacağı, iş yerlerinin kapanacağı, işsizliğin artacağı konuşuluyor. Meclis bir an önce toplanmalı ve acil önlemler alınmalı. Derdimiz bu topraklarda yaşayan herkesin işi olsun, aşı olsun. Meclis açılma tarihi olan Ekim ayından önce açılmalı ve işsizliğe bir an önce çare aranmalı. Bu ülkeye sahip çıkmak en birinci görevimiz. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ipotek altına almak isteyen Amerika’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya kısacası emperyalist güçlere izin vermeyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kazananlar nasıl bu ülkeyi bağımsız, demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti haline getirdilerse bizlerin de boynumuzun borcu olan bu mirası korumamız ve buna müdahale etmek isteyenlere tüm gücümüzle karşı çıkmamız gerekiyor.”