Yangın sezonunun sonlarına gelinmiş olmasına rağmen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, çıkmaya devam eden orman yangınlarıyla amansız bir mücadeleye devam ederken, sonbahar ayları ile birlikte tüm kış devam edecek olan ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Bornova Yakaköy Ağaçlandırma Projesi kapsamında Bornova sırtlarında toplam 1200 dekarlık taşlık, makilik bozuk bir alanı iş makinaları ile nakış gibi işledi. Sürülen ve fidanlarla buluşmak için gün sayan alanın havadan çekilen görüntüleri İzmir’e oldukça büyük bir oksijen deposu daha ekleneceğini gösteriyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ; İzmir’de 2003-20017 Yılları arasında bugüne kadar toplam 907.290 dekar alanı ağaçlandırdıklarını, bunun yanı sıra orman yangınlarında zarar gören alanları da tekrar yılı içinde ağaçlandırdıklarını söyledi. Orman Bölge Müdürü Aybal ; Bornova Yakaköy Ağaçlandırma projesi ile hazırlığı biten bu alana kızılçam ve servi türünde yaklaşık 180 bin fidan dikeceklerini yağışların artmasıyla birlikte en geç ekim sonu ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi.