İYİ Parti Genel Merkezi tarafından istifası alınan İzmir İl Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu üyelerinin görevi bırakmasının ardından Ankara'nın kimi atayacağı merak konusu olurken, Hüsmen Kırkpınar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kırkpınar, 24 Haziran seçimlerinde aday olduğunu hatırlatarak, "Biz aday olduk, onlar da uygun gördü aday gösterdi. Koştuk çalıştık. Şimdi onlardan bir teklif gelirse ben de koşar çalışırım" dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ise teşkilatların genel merkez tarafından alınan tavsiye kararına genel olarak uyduklarını açıkladı.

 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç ve il yönetim kurulu üyelerinin istifasının alınmasının ardından, İzmir'de başkanlık koltuğunun kime emanet edileceği merak konusu oldu. Partililer, yeni il başkanının atanmasını beklerken İYİ Parti'li Hüsmen Kırkpınar'dan bir açıklama geldi. 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için il yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden ve aday listesine giren, ancak seçilemeyen Kırkpınar, "24 Haziran'da biz aday olduk, onlar da uygun gördü, aday gösterdi. Koştuk çalıştık. Şimdi onlardan bir teklif gelirse ben de koşar çalışırım. Görev verilirse kaçmam" dedi. İl yönetimlerinin istifalarının alınmasının da normal bir uygulama olduğunu savunan Hüsmen Kırkpınar, "Görev değişikliği normal. 81 il olması da yanlış bir karar değil. Bu kararın ardından göreve dönecek, atamaları yeniden yapılacak il yönetimleri de vardır. Ama görevi başka arkadaşlara verecekleri iller de olacak mutlaka" diye konuştu.

 

'DEĞİŞİM GAYET NORMAL'

İYİ Parti'nin İzmir'de beklentisinin yüksek olduğunu fakat istenilen sonucun alınamadığını kaydeden Hüsmen Kırkpınar, şunları söyledi:

"Bu sonuçları iyi değerlendirmek lazım. Neden olmadı, niçin olmadı? Sorumluluk sadece bir kişide ya da bir kadroda değil. Türkiye genelinde beklentimiz yüksekti. Bu olmayınca ciddi değişiklikler oldu. Başkanlık Divanı yarı yarıya değişti. Bir diğer değişikliğin illerde olması gayet normal. Yenilenmek lazım. Bir yerde bir şeyler yanlış gitti ki böyle bir durum ortaya çıktı. İyi olur umarım, partimizin adı gibi iyi olmasını umuyorum. Türkiye'de anamuhalefet partisi kendi iç sıkıntılarını aşmış değil. Meclis açıldığında göreceksiniz, İYİ Parti ana muhalefet görevini de yürütecek."

 

'TEŞKİLATLAR TAVSİYE KARARINA UYDU'

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise, genel merkezin bir tavsiye kararı aldığını ve bu talebin de teşkilatlardan geldiğini söyledi. Genel seçimlerde teşkilatlarda aday olmak isteyenlerin istifa ettiğini ve teşkilatların boşaldığını söyleyen Dervişoğlu, bu nedene teşkilatların genel merkeze bu yönde taleplerini ilettiğine değindi. Dervişoğlu, "Yerel seçimler öncesinde de il teşkilatlarımız genel merkeze gelerek yapılarının güçlenmesini istedi. Genel merkez de görevden alma incitici olacağı için tavsiye kararı olarak il başkanlarının yönetim kurulları ile birlikte istifa etmesini, genel merkezin elini rahatlatmalarını istedi. Şimdi Türkiye genelinde birinci aşama gerçekleşiyor. Teşkilatların, genel merkezin tavsiye kararına uyduğunu gördük" dedi.

 

'İZMİR İÇİN EN DOĞRUSU NE OLACAKSA O YAPILACAK'

İzmir'de çeşitli asılsız haberlerin dolaştığını da vurgulayan Müsavat Dervişoğlu, "İzmir için 'Şu atanacak, bunu alacaklar, o gelecek' tarzındaki tartışmalar doğru değil. Ama İzmir için en doğrusu ne olacaksa onun yapılacağı aşikar. İstifa işlemleri bittikten sonra yeni yapının oluşturulması çalışmalarına bakılacak. Atama yapılmadan önce bölge milletvekilleri, teşkilat mensupları ile görev talep edenlerle görüşülür. İlçe başkanları ile görüşülür. Bunun üzerinden spekülasyon üretmenin anlamı yok. 'O gidecek bu gelecek' şeklinde çıkan haberler doğru değil. Bu rutin bir işlem, bunu her parti yapıyor" diye konuştu. (Umut KARAKOYUN/DHA)