EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın idaresinde gerçekleşti. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, İzmir'de son günlerde kötü bir kokunun hakim olduğunu hatırlatarak, nedenlerinin açıklanmasını istedi. Sırrı Aydoğan ise kokunun nedeninin araştırıldığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantının birinci birleşimi Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, İzmir'e son günlerde kötü bir kokunun hakim olduğunu söyleyerek, vatandaşların bu konuda bilgi almak istediklerini kaydetti. Kökoğuz, "Canlı varlıklar bir organizmadır. Canlıların katı atıkları vardır. Gaz çıkarttığımızda çocukken 'gaz çıkarma kokusu çıkar' derlerdi, böyle büyütüldük. Şimdi bu ayıp İzmir'e kamil oldu. Vatandaşlar lağım kokusunu solumakta. Vatandaşlar bilgilendirilmek istiyor. 'Bu pis koku neden oldu, niçin önlem alınamadı' diye soruyorlar. Lütfen bilgilendirmede bulunun" diye konuştu. AK Partili Kökoğuz'un sözleri üzerine açıklama yapan Sırrı Aydoğan ise "Verdiğin örnek bu toplantıya uygun değil. Büyükşehir çalışmalarını devam ettiriyor. Kesin bir neticeye varmış değiller. Bilim insanlarıyla araştırmalar sürüyor. Vatandaşın sorma hakkı sizin de dile getirme hakkınız doğaldır. Gerekli bilgiye ulaşıldığı zaman açıklamayı yapacağız. Şu an neden bulunamadı" diye konuştu.

AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da belediye olarak bu soruna bir çare bulunamadığını ileri sürerek, "Az önce grup başkanvekilimiz konuyu örnekle anlattı. Biz bu kokuyu başka bir şekilde anlatamıyoruz. Biz İzmir'e kem gözle bakmıyoruz. Biz İzmir'i seviyoruz. İzmir bizim gözbebeğimiz" dedi.

'KİRAZ'DA SUSUZLUK SORUNU YAŞANIYOR'

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Özcan Kaymak ise Kiraz'ın Çayağzı Mahallesi'nde yaşanan su sorununa değindi. Mahallede 3 aydır su sıkıntısı yaşandığını aktaran Kaymak, şunları söyledi:"Vatandaşın sondaj yapmasından ve köye akan akarsuyun kesilmesinden kaynaklanıyor. Bu tespit edildi. Ve bir aydır Kiraz'daki İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla her gün temas halindeyim. Uğraştım, ancak İZSU Kiraz'da çalışan kardeşlerimiz üstlerinden talimat almaları gerektiğini söyledi. 2018 yılındayız, oraya gittim ve orada camiden vatandaşlara anons yaptırarak köylüyü meydana topladım, devletimize, İZSU'ya söz gelmesin diye protestolarına engel oldum. İnsanları bilgilendirdim. Şu an itibariyle köyümüzde o suyu akıtmak için başka kaynaklarımız var. İZSU'daki arkadaşlara söyledim ama ağır giden bir sistem var. Cuma günü arkadaşlarımızın köye çıkmaları gerekiyordu ama 'kepçe arızalı' dediler. Pazartesi aradığımda 'kepçeyi çıkaramadık, sıkıntı yaşadık' dediler. Sizden ricam; sesimi duyun ve oradaki susuzluğu giderin. İnsanlar evinde su içemiyor."(Umut KARAKOYUN/DHA)