Geçmen’in Vietnam’dan Peru’ya, Kenya’dan Meksika’ya dünyanın 86 farklı ülkesinde çektiği çocuk fotoğraflarından oluşan sergi açılışına, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Geçmen’in eşi Nurcan Geçmen, oğlu Deniz Geçmen, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Kenan Çimen, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Gappi, Hatice Bülbül, Erdal Erek, Semih Aksoy, Sadık Uçar, Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ve çok sayıda konuk katıldı.

 

İGC Başkanı Misket Dikmen, İsmail Ragıp Geçmen’i doğum günü olan 11 Eylül’de düzenlenen sergiyle anmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “İsmail, can şenliği olarak tanımladığı çocukları dünyanın dört bir yanında sevgiyle fotoğrafladı. Onu bu yıl Dünyanın Bütün Çocukları ile andık, önümüzdeki yıl Dünyanın Bütün Kadınları ile anacağız. Bir müjdemiz daha var. Dünya gezgini İsmail’in, gezi gözlem ve anılarından derlenecek bir kitap hazırlığındayız. Bu kitabın basımı için Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar desteklerini esirgemeyeceklerini açıkladı. Hüseyin Mutlu başkana ve sergimiz için Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni bizlere açan Sema başkana şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yaşamını ailesine adayan İsmail Ragıp Geçmen’in bir fotoğrafçının yakalayabileceği en güzel kareleri çekerek aktardığını belirterek “Yerel yöneticiler de böyle yapabilirse halkın mutluluğunu sağlar. Belediyeler, asli işleri yanında kentin geleceği ile ilgili eğitim, sanat ve kültür alanında çalışmalar yapmalı ve yaşatmalıdır. Fotoğraflardaki çocuklarının gözlerine baktığımda bir kez daha anladım ki dünyanın her yanında yaşayan insan, insandır. Sanat devrimine devam edeceğiz” dedi.

 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da “Bu fotoğraflar gerçeğin kendisi. Can şenliği, o çocukların gözleri. Basının asıl işi hakikati ortaya çıkarmaktır. Fotoğraflarda bir tarafta sanat bir tarafta gerçekler var. Hayatta izi olan insanlardan olmak çok önemli. İsmail Ragıp da onlardan biri” diye konuştu.

 

Geçmen’in mesai arkadaşı Binali Erdoğan’ın da bir teşekkür konuşması yaptığı sergi açılış töreninde Geçmen’in doğum günü pastası da kesildi. Geliri lösemili çocuklara bağışlanacak sergi, 14 Eylül’e dek gezilebilecek.