EGE MECLİSİ - İzmir Lise Komisyonu ve İzmir Gençlik Platformu, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda; karma eğitimin kaldırılması talebine karşılık ortak eylem gerçekleştirdiler.

İzmir Lise Komisyonu Başkanı Buğra Kızılkara ve Gençlik Platformu Başkanı Mert Açık “Karma eğitimi kaldırmak adına atılan tüm adımları takip edip; her adımın karşısında duracağız!” diyerek, laik eğitim karşıtı her talebe karşı olacaklarını söyleyip, okudukları basın bildirinde;

 

“Karma eğitim kız ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim almasına dayanan addır. Karma eğitimin amacı cinsiyet ayrımı olmaksızın kız ve erkek öğrencilerin okuma, yazma, öğrenme ve yaşama unsurlarını eşit şekilde gerçekleşmesidir.

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok gelişmiş ve kendini çağdaş olarak niteleyen ülkelerden önce kadınlarımıza sağlamış olduğu hakları görmezden gelip, yok sayan bu tasarı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına karşı yapılmış bir saygısızlık olduğu gibi fikir olarak sunulması dahi yanlıştır. Bu durum karşısında hiçbir siyasi amaç gütmeden ilke ve inkılapları koruma amacıyla birleşmiş durumdayız.“ dediler. Gerçekleştirilen basın açıklamasında CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve yönetimi, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan ve yönetimi de destek vermek amacıyla yer aldılar.