Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Uşak ilimizde nasibini aldı.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir.      

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

 

Karaboyalık Gölet’inde Çalışmalar Sürüyor

Uşaklı çiftçilerin sabırsızlıkla beklediği ve çalışmaları hızla devam eden Uşak Sivaslı KaraboyalıkGöletinintamamlanması 640 dekar arazinin borulu basınçlı kapalı sistem sulama ile tanıştıracağınıbelirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN,İş kapsamındaGölet’in gövde dolgusu bitirildi. Dipsavak, dolusavak ve su alma yapısı imalatlarının da tamamlandığı projede mekanik imalatlar devam ediyor. Gölet inşaatı ile birlikte devam eden sulama projesinde ise boru imalatları ile sulama hattı sanat yapıları tamamlandı. ’dedi.

 

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden yüksekliği 20.7 metre olan KaraboyalıkGölet’inintamamlanması ile hem tarlalardaki verimi artıracak hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacak. Sulama maliyetlerini de düşürerek proje ile üreticilere yılda ortalama 600 bin lira daha fazla kazandırılmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.