TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Bazı marketler, yönetmelik yürürlüğe girmeden poşet ücreti almaya başladı. Yönetmeliği fırsata çevirenlere prim verilmemeli. Yanımızda alternatif taşıma malzemeleri bulundurmalıyız" açıklamasında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı marketlerin, naylon poşetleri ücretli satmaya başladığını belirterek, "Bunun için çantamızda, yanımızda bez torba, kese kağıdı, file çanta gibi alternatif taşıma malzemeleri bulundurmamız lazım." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak 2019 itibarıyla plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarından ücretli temin edileceğini anımsattı. 

Bazı marketlerin, yönetmelik yürürlüğe girmeden poşet ücreti almaya başladığına dikkati çeken Palandöken, "Şimdiden parayla poşet satmak fırsatçılıktır. Poşet kullanımını azaltmak için yapıyor olsalardı, file ya da bez çantalar seçenek olarak sunulurdu." değerlendirmesinde bulundu. (Hürriyet)