KOBİ'leri dövizdeki dalgalanmalardan korumak ve üretimi teşvik için devreye alınan 10 milyar liralık Nefes Kredisi için başvurular başladı. Faiz aylık yüzde 1,85, yıllık yüzde 22.2 olacak krediden 50 bin KOBİ faydalanacakKOBİ Destek (Nefes) Kredisi kapsamında 2017’de 5 milyar, 2018’in başında da 7.5 milyar lira düşük faizli kredi piyasaya sunulmuştu. Yani şirketlere bugüne kadar 12.5 milyar liralık Nefes Kredisi kullandırılmıştı. Düşük faiz oranları ve vade imkanlarıyla iş dünyasının finansman ihtiyacına yönelik hazırlanan Nefes Kredisi’nin 3’üncü fazı için de başvurular başladı. 

10 MİLYAR TL DESTEK

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) üst limiti 200 bin lira, toplamda ise 10 milyar lira kredi sağlanacak. Kredinin faizi aylık yüzde 1.85, yıllık yüzde 22.2 olacak. Şu anki kredi faizine göre yüzde 15 faiz avantajı sağlanacak. 6 ayı ödemesiz, 18 ay vadeli olan destek kredisinden 2-3 ay içinde 50 bin KOBİ’nin faydalanması bekleniyor

NE YAPMALI?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) yüzde 85 teminatıyla ve 8 bankanın işbirliği ile hayata geçirilen Nefes Kredisi’ne başvurmak ise çok kolay. TOBB üyesi firmalar, oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi (10 TL) ile ‘Nefes Kredisi’ protokülünü imzalayan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası şubelerine başvurabilecek.(Posta)