Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri’ne dış kaynaktan pilot alımı yapmak için başvuru kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda, sadece erkek adayların başvuru yapacağının belirtilmesi üzerine, sosyal medyadan bazı kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi.
 
Kılavuza göre, bu dönem, dış kaynaktan alınacak pilot adayları en az belirlenen dört yıl süreli fakülte veya yüksekokul programlarında mezun olan erkek adaylar arasından temin edilecek.
 
Pilotluğa kadın adayların başvuru yapamaması üzerine, sosyal medyadan bazı kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi. İlkim Ceren Olcay isimli bir Twitter kullanıcısı, MSB’nin hesabını etiketleyerek, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’i hatırlattı ve “Dünyanın ilk kadın savaş pilotu kimdir ve hangi ülkenin hava kuvvetlerinde uçmuştur?” diye yazdı.
Türk Hava Kuvvetleri’nde bir çok başarılı kadın pilot bulunuyor. Dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları’nın filo komutanlığına getirilen Binbaşı Esra Özatay da, görevini başarıyla sürdürüyor.(Milliyet)