İzmir 'Tropik Fırtına' kasırgaya karşı teyakkuza geçti. İzmir'de tüm belediyelerde izinler kaldırıldıİzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyeleri Pazar günü gelmesi beklenen 'Tropik Fırtına' Kasırgaya karşı teyakkuza geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe kasırga tehlikesine karşı geniş çaplı önlem aldıklarını ve belediye ye bağlı tüm ilgili birimlerde çalışanların izinleri kaldırdıklarını söyledi.Türkiye, Ege Denizi'nden gelen fırtınalı havaya karşı önlem alırken tehlikeye ilk maruz kalacak illerden biri olan İzmir’de hazırlık ve önlem çalışmaları sürüyor. İzmir'de olabilecek afete karşı kriz masası oluşturuldu ve valilik koordinasyonunda kurumlar teyakkuza geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi de İlçe belediyeleriyle birlikte hazırlıkları tamamlıyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN FIRTINA TEYAKKUZU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, CNN Türk Ana Haber’de yaptığı açıklamada belediyenin tüm birimleriyle hazır olduğunu söyledi.Gökçe, “İtfaiye ekipleri hazır. İZSU, Fen işleri ve Park Bahçeler Daire Başkanlığı da tüm çalışmaları yaptı. İlgili birimlerde tüm izinleri kaldırdık. Umarım bir kötü hadise yaşanmaz. Kriz masası oluşturduk. Diğer kurumlarla koordineli çalışıyoruz. Biz de yakından izliyoruz. Fırtınanın ne getireceğini bilmiyoruz. İzmir olarak her şeye hazırız. Aşevleri ve sosyal hizmet birimlerimiz de gerekli çalışmaları tamamladı” dedi.Gökçe, vatandaşları da uyarırken özellikle çatı, balkon ve saksılar dahil binalardaki tüm eklentilerin gözden geçirilmesini istedi.

MARMARİS'TE DE KASIRGA İÇİN ALARM VERİLDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Pazar günü Türkiye'ye Ege kıyılarından gelmesi ön görülen ve saatteki hızının 100-120 km/saate ulaşacağı ifade edilen kasırga nedeniyle alarma geçti. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt koordinesinde Temizlik, Zabıta, Fen ve İmar İşleri, ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimleri ile toplantı yaparak alınacak önlemler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Hafta sonu ilgili tüm personellerin olabilecek bir fırtına nedeniyle hazırda bekletilmesi talimatı verildi.

Toplantı sonrası birim müdürleri personellerine bilgi vererek şehri merkezinde alınacak önlemlerle ilgili hummalı çalışma başlattı. İlçe merkezindeki tıkalı rögar ve giderler temizlendi. Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik sahildeki otel, restoran işletmecileri ve apartman sakinleri uyarıldı. Dereler kontrol edilerek temizlik çalışması yapıldı. Zabıta ekipleri, kırsalda bulunan denize kıyısı olan Turunç, Kumlubük, Bozburun, Selimiye, Orhaniye, Bayır, Karacasöğüt ve Hisarönü mahallerine giderek vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Şehir merkezi ve sahile kıyısı olan kırsal mahallelerde, çevreye zarar verebilecek ağaçların çürümüş, kurumuş dalları budandı.(CnnTürk)