Tropik fırtına alarma geçirdi. Pazar günü İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale çevrelerinde rüzgarın şiddeti 100 km'nin üzerine çıkacak. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel uyarıyor: Günlük hayat olumsuz etkilenecek. Elektrik ve doğalgaz kesintileri yaşanabilir.

 

Ege ve Akdeniz kıyıları 'tropik fırtına' uyarısıyla alarma geçti. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, pazar günü rüzgarın 100 km hızla eseceğini, önümüzdeki 5 gün boyunca Çanakkale'den İzmir'e kadar metrekareye 100 kilogramdan fazla yağışın düşmesinin beklendiğini açıkladı. 

 

İstanbul'da da pazar günü yağış bekleniyor. Bu kentlerde su baskınları yaşanabilir. Fırtınanın en şiddetli hissedileceği yerler İzmir ve çevresi... Dev dalgalar oluşabilir. Kıyıdaki teknelerin alabora olma ihtimali var. 

 

ELEKTRİK, DOĞALGAZ KESİLEBİLİR 

Ayrıca pazar günü fırtınanın şiddetiyle elektrik ve doğalgaz kesintileri yaşanabilir. İnternet hatlarında da arızalar meydana gelebilir. Köylerde ise heyelan ve toprak kaymasına karşı dikkatli olunması istendi. Ayrıca vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları, günü kapalı yerlerde geçirmeleri konusunda uyarılıyor.