Sosyal medya üzerinden “her gün bir yerel gazete” kampanyası düzenlediklerini belirten Turgay Yokuş, “Yerel gazetelerimiz İzmir için son derece önemli ve kıymetlidir. Ayakta kalabilmeleri için her türlü iş birliğine hazırız” dedi. Misket Dikmen de “Basının susması, halkın susması, doğru bilgiye, doğru habere ulaşma yollarının kapanması demektir” diye konuştu.

 

İzmirliler Derneği’nin 9 Eylül 1994 tarihinde kurulduğunu, 9 Haziran’da seçilen yeni yönetim kurulunun kentteki kamu kurum ve sivil toplum örgütlerine ziyaret ederek olası işbirlikleri hakkında görüştüğünü belirten Turgay Yokuş, “Dernek yönetimimiz 25 kişiden oluşuyor. 2009’da İzmir Kent Federasyonunu kurduk. 2015’de üç federasyonu birleştirdik, konfederasyon kurduk. Doların son yükselişinden sonra basın sektöründe yaşanan sıkıntıların farkındayız. İzmirli yerel gazetelerin Pazar günü çıkmama kararını üzüntüyle karşıladık. Gelişmeleri takip ediyoruz. Biz ne yapabilirizin üzerinde düşünüyoruz ve iş birliği yapmak istiyoruz. Sosyal medya platformlarımızda, yerel gazetelerin alınması yönünde özel görseller hazırladık, sürekli yayın yapıyoruz. Üstümüze ne düşerse de yapmaya hazırız” dedi.

 

İzmir’de bulunan 7 yerel gazetenin Pazar günleri yayınlanmama kararının önemine dikkat çeken Misket Dikmen, “İzmirli gazetelerin Pazar günü çıkmama kararının ardında olabildiğince direnip işten çıkarmalar yaşanmasın, zaman kazanılsın düşüncesi yatıyor.  İzmir’de yerel gazetelerde çok ciddi bir dayanışma var.  Ancak bu soruna devletin bütün kurumlarıyla birlikte elbirliğiyle çözüm bulmak zorundayız.  Yayıncılıkta devamlılık esastır ancak elimiz mahkum kaldı. Pazar günleri çıkmamakla her gazete için en az üç meslektaşımızın istihdamının devamını sağladık. Acil yardım çağrısıdır bu karar. Çünkü bunun sonunda iflaslar ve işsizlik var. Kentin kuruluşlarının yerel gazetelere ilan desteği vermesi gerekiyor.  Yerel medyanın okunurluğunun artması için de adımlar atılabilir. İzmirli yerel 7 gazetenin toplam alım bedeli 1 lira 75 kuruş, sivil toplum örgütleri, belediyeler, sendikalar alımla yaparak destek olabilir” diye konuştu.