EGE MECLİSİ - İzmir'de CHP'li ilçe başkanlarının istifası peş peşe geliyor. Resmi olarak istifasını sunan Bayındır eski İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek'in ardından, Aliağa ve Dikili ilçe başkanları da istifa etme kararı aldı.

 

İzmir'de CHP'nin Aliağa ve Dikili ilçe başkanları, 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak için görevi bırakma kararı aldı.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, belediye başkan aday adayı olmak istediğini açıkladı. İstifa süresinin sonuna doğru, istifa dilekçesini il başkanlığına teslim edeceğini belirten Durmaz, "İstifa edeceğim, aday olacağım. Son bir kez İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşeceğim. Daha sonra da istifamı sunacağım. Ancak ben sürenin sonu olan 19 Ekim'e yakın istifamı vereceğim. İlçe olarak toparlamamız gereken bazı işler var" dedi. CHP, 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını MHP'ye kaptırmıştı.

Bir diğer istifa ise Dikili'den. CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, istifa ederek belediye başkan aday adayı olacağını açıkladı. 2012 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Şener, "Belediye başkan aday adaylığı için 11 Ekim'de istifamı sunacağım" diye konuştu.

 

CHP Bayındır İlçe Başkanı istifa etti

İzmir'de CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, görevinden istifa etti. Aydilek, belediye başkan adaylığı için önce bir takım görüşmeler yaptığını, yapılan görüşmelerin ardından kararını vereceğini belirtti.

CHP'de belediye başkan adayı olmak isteyenler için istifa süreci başladı. İzmir'de mevcut ilçe başkanları içerisinde istifasını resmen sunan ilk isim ise Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e istifa dilekçesini verdi. Adaylık konusunda henüz net bir karara varmadığını açıklayan Aydilek, "Süreç başladı. Ben de önce ilçe başkanlığı görevimi bıraktıktan sonra arkadaşlarımla görüşmeyi yeğledim. Dün il başkanıma istifamı sundum. Bugün itibari ile önce partinin önde gelen kişileri ile görüşmeler yapıyorum. Ardından da Bayındır'da sivil toplum kuruluşları ile bir görüşme yapacağız. Bunun ardından çıkan duruma göre karar vereceğiz. Önümüzde henüz uzun bir süreç var. Değerlendirme yapacağız. Olumlu sonuca varırsak adaylık başvurusunda bulunuruz. Olmazsa o zaman da aday gösterilecek arkadaşımızın arkasında dururuz" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)