EGE MECLİSİ-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı basın toplantısıyla aday olmayacağını açıkladıktan sonra İzmir siyaseti iyiden iyiye ısınmaya başladı. Büyükşehir koltuğuna bu zamana kadar belediye başkanı, eski belediye başkanı, milletvekili  dahil olmak üzere bir çok CHP'li isim aday olarak lanse edildi. Fakat bu isimlerin içinde hiç kadın aday adayı yoktu. 
CHP kulislerinde bu sefer kadın adaylar boy göstermeye başladı. İddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bir kadın görmek istiyor. Bu anlamda ilk akla gelen isimler siyaset kulislerinde fısıldanmaya başlandı. 
Adı AK Parti Konak adaylığı için de geçen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Sevda Erdan Kılıç ile eski vekil Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu adı geçen kadın aday adayları arasında sıralandı. 
İzmir'de kadın aday 2009 seçimlerinde dönemin genel başkanı Deniz Baykal'ın "İzmir'de adayımız kadın mı olsun? Yoksa bir erkek mi?" söylemiyle gündeme gelmişti...
İzmir'de toplam 30 belediye başkanından sadece 3'ü kadın. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül...