Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tire’de gerçekleştirilen CHP İzmir Mahalle Temsilcileri toplantısında örgüte yerel seçim talimatları verirken, AKP iktidarının kendi sonunu hazırladığı bir sürece girdiğini ve kontrolünü tamamen kaybettiğini, kendisini iktidara taşıyan oylara ihanet ettiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı mahalle temsilcileri toplantılarının üçüncüsü Tire’de yapıldı. CHP Tire, Bayındır ve Selçuk ilçeleri mahalle temsilcilerinin katıldığı toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in  AKP’ye yönelttiği eleştiriler ve örgüte verdiği mesajlarla damga vurdu. Yücel, yerel seçimlerde başarısızlığın bahanesi olmadığını, bu çalışmalara katılmamama durumunda hiçbir bahaneyi kabul etmeyeceğini ve partiye zarar verecek tartışmalar içinde olanları da ne kendisinin, ne de örgütün affetmeyeceğini ifade etti.  Yücel, konuşmasında şunları söyledi.

UTANMALARI GEREKİRKEN KAHRAMANLIK PEŞİNDELER

CHP olarak yaklaşan yerel seçimlerde başarılı olmaktan başka düşüncemiz yok. Bu inancı bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz toplantı ve çalışmalarda örgütümde de görmekten çok mutluyum. İnanın bu seçimlerde halk da artık AKP iktidarından kurtulmak istiyor. Çünkü herkes görüyor ki, AKP iktidarı saraylarında, yandaşlarına sağladıkları imkanlarla,  eşe-dosta ve damada tanınan imtiyazlarla zevkü sefa içinde bir yaşam sürüyorlar. Halk yoksullaşmış, maaşlar erimiş, icralar ve hacizler artmış, işsizlik rekor kırmış, dolar ve Euro almış başını gitmiş, her gün yeni bir fabrika kapanmış, yeni bir işletme iflas etmiş, konkordato ilan etmiş umurlarında değil. Anlayacağınız AKP iktidarı, halkın kendilerine verdikleri yetkiyle, halka ihanet ediyor. Türkiye'nin dışarıdaki itibarı AKP'nin politikaları yüzünden uluslararası alanda her geçen gün azalıyor.  Türkiye milleti, Amerika Birleşik Devletleri Başkanının, Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtını sıvazlamasıyla övünecek bir millet değil. Ülkeyi bu hale getirenlerin biraz utanması, biraz sıkılması gerekirken bu durumdan bile kahramanlık çıkarma derdindeler.

 

AKP ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

AKP’nin Türkiye gerçeklerini, halkın feryadını, fakirliği ve hayat pahalılığını görmezden geldiğini ifade eden Deniz Yücel “AKP’nin Genel Başkanı, Bakanları, Milletvekilleri, Yöneticileri halkın feryadına kulağını tıkamış, hayat pahalılığına karşı gözleri yummuş, çözüm bekleyen halka karşı sus pus olmuş durumda. Adeta üç maymunu oynuyorlar. Görmüyorlar, duymuyorlar, konuşmuyorlar. Ama onların bu vurdumduymazlığını, bu yönetemeyişlerini, devletin imkanlarıyla zenginleştiklerini görenler var. Bunu bizler görüyoruz, milletimiz görüyor. Milletin nezdinde artık kredileri de kalmadı, bahaneleri de tükendi. Şimdi sıra bizde. Yorulmadan, kişisel çıkar beklemeden, gece gündüz demeden çalışarak İzmir’de 30 ilçe de ve yine büyükşehir belediyesinde seçimleri kazanacağız.” dedi.

 

BAŞARISIZLIĞIN BAHANESİ YOK, ÇALIŞMAYANI AFFETMEYECEĞİZ

Genelde iktidarın yolunun, yerelde iktidardan geçtiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantıda parti içi mesajlarda verdi. Yücel partiye yönelik mesajlarında şunları ifade etti.

Geneldeki iktidar yerelden geçiyor. Ülkemizi karanlıklara sürükleyen AKP iktidarını iktidardan indirmek için önümüzde önemli bir seçim var. İl Başkanlığı olarak çok önemsediğimiz bir çalışma başlatarak, 30 ilçemiz tamamlanıncaya kadar, tüm İzmir’de mahalle temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Çünkü bu seçimlerde tabandan çalışmaya başlamazsak, partimizin her dinamiğini harekete geçiremezsek başaramayız. Böylesine önemli, genelde iktidarın yolunu açacak bir seçime giderken ben siz mahalle sorumlularına ve tüm örgütüme yürekten güveniyorum.  Elbette il başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız sizlere çalışma programları verecek ama lütfen bunlarla yetinmeyin. Hayatın her alanında otobüste, kahvede, pazarda, bakkalda, markette insanlarımıza AKP’nin nasıl yönetemediğini, nasıl kendilerizenginleşirken halkın fakirleştiğini ve bizlerin çözüm önerilerini anlatın. Biz bir arada ve inanarak, isteyerek çalışırsak bu iş olur. Ama, “mış” gibi, yani çalışıyormuş gibi yaparsak, ancak kendimizi kandırırız. Bunun olmasına izin vermeyeceğimi bir kez de siz değerli mahalle temsilcilerimiz huzurunda ifade etmek isterim. Yerel seçimlerde başarısızlığın bahanesi olmaz. Bu çalışmalara katılmamama durumunda hiçbir bahaneyi kabul etmem ve partiye zarar verecek tartışmalar içinde olanları da ne ben, ne de örgütümüz affetmez. Birlikte oturuyoruz konuşuyoruz, aday adaylarımız çıkmaya başladı. Sonunda bir kişi aday olacak ve adaylarımızın etrafında birleşerek canla başla çalışacağız. Aday olamadı diye, isteği kişi aday gösterilmedi diye küsecek, kırılacak, partimizin veya adayımızın aleyhinde çalışacak kimse varsa şimdiden aramızdan ayrılsın. Çünkü biz kişileri değil, CHP’yi seçtirmek, CHP’yi iktidar yapmak için çalışıyoruz. Bunca üyemizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, gönüllülerimizin çalışmasının, emeğini kimsenin çiğnemesine izin vermem.