Emeklilikte yaşa takılanların Meclis'in açılmasıyla birlikte umutları da yeşerdi. Dün CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı'na emeklilikte yaşa takılanlar için toplantı çağrısından sonra bugün de MHP EYT için Meclis'e kanun teklifi verdi.
 
Emeklilikte yaşa takılanlar, çeşitli mecralardan mağduriyetlerini bildirerek konuyu gündemde tutuyorlardı. Hükümetten zaman zaman konuya ilişkin açıklama gelirken Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, EYT sorunu için Meclis'in açılışını işaret etmişti. 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla birlikte EYT'lilerin umutları da yeşerdi. 

DÜN CHP TOPLANTI TALEP ETTİ
Konunun bugünlerde sıklıkla gündeme gelmesiyle birlikte partililer de taleplerini Meclis'e iletmeye başladı. Dün CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi amacıyla TBMM Başkanlığı'na sevkedilen kanun tekliflerinin derhal görüşülmesi amacıyla Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı'nı toplantıya çağırdı. 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'DEN KANUN TEKLİFİ
CHP'nin ardından bir hamle de MHP'den geldi. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem EYT için kanun teklifi verdi. Erdem TBMM'de "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerimizi verdik. Türk milletinin nerede sorunu varsa bununla ilgili çözümlerin mutlaka bulunacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu. (POSTA)