Nasrettin Hoca, günümüzde yaşasaydı karşılaştığı olaylara ve kişilere ne tepki verirdi ne söylerdi? Bu düşünceden hareketle yazılan fıkralar, Mühür Kitaplığı tarafından basıma hazırlandı. Fıkraların bir kısmı, edebiyat ve mizah dergilerinde yayımlandı. 

 

Kitap hakkında bilgi veren Yeşil, “Nasrettin Hoca, içinde yaşadığı toplumu ve bireyleri mizah diliyle eleştirmekte ve bilgiyi tebessüm ettirerek vermektedir. Bu kitaptaki fıkralar da aynı çizgide olup, öykü tadındadır. Fıkralar derleme olmayıp, tarafımdan yazılmıştır. Konular ise, günümüzde geçmektedir. Kapak karikatürü, Almanya/Berlin’de yaşayan karikatür sanatçısı Hayati Boyacıoğlu tarafından çizildi. Kitap ilk olarak Diyarbakır Kitap Fuarı'nda yer aldı. Sırada Eskişehir ve Kayseri kitap fuarları var” dedi.  

Yeşil, son olarak şunları söyledi: “Bu kitap, değerlerimize değer katma çabasıdır. İçinde bulunduğumuz çağda Nasrettin Hoca’ya çok ihtiyacımız var. Kitabı, hem büyükler hem de küçükler okuyabilecek. Kendinizi çevrenize dinletmek ve dikkatlerini çekmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyunuz."

Ahmet Zeki Yeşil’in, biri şiir olmak üzere 4 mizah kitabı bulunmaktadır.