EGE MECLİSİ-İzmir'in kalbi Konak... İş ve ticaret hayatının, sosyal hayatın merkezi... Günlük insan yoğunluğunun en fazla olduğu yer Konak... Geçmişe dönük siyasi anlamda da büyük yeri var Konak'ın... Belediye başkanlığı belirleme yöntemi özellikle seçimleri uzun süredir kazanan CHP açısından sürekli bir olaya sahne olageldi. 

CHP'Lİ HİÇBİR BAŞKAN İKİNCİ KEZ KOLTUĞA OTURAMADI...
Uzun süre siyasi pazarlıklar İzmir'de hep Konak üzerinden yapıldı. Karabağlar'ın ayrı bir ilçe olmasıyla hem nüfus kaybetti hem de siyasi güç... 
1980 Askeri İhtilali sonrası merkez ilçe olarak kurulan Konak'ın ilk belediye başkanı rahmetli Süha Baykal oldu. Baykal 1984 yerel seçimlerinde ANAP adına Konak'ta seçim kazandı ve kurucu başkan olarak görev yaptı.
1989 yerel seçimlerinde ülkede rahmetli Erdal İnönü'nün genel başkanı olduğu SHP rüzgarı esti. Konak'ta belediye başkanlığı için ön seçim yapıldı. Ahmet Sarışın iki seçimden de başarılı çıkarak Konak'ın yeni başkanı oldu. Konak'ta başkanlık koltuğunda üst üste iki kez oturan tek isim Ahmet Sarışın oldu. Sarışın, 1994 yerel seçimlerinde büyükşehiri DYP adına Burhan Özfatura almasına rağmen Konak'ta tekrar başkan seçildi. 1999 seçimlerinde DSP'den kazanan Erdal İzgi'nin başkanlığından sonra göreve gelen ve CHP adına seçim kazanan Muzaffer Tunçağ ile Hakan Tartan tekrar aday gösterilmedi.
 
KONAK'TA 30 YILDIR SOL KAZANIYOR
1989 yılında SHP ile başlayan Konak'taki sol iktidar 1999 yılında DSP ile devam etti. O yıl ülkede Ecevit ve DSP rüzgarı vardı. Büyükşehir'de DSP adına Ahmet Piriştina seçimi  kazandı. Konak'ta ikinci bir gazeteci başkan Erdal İzgi yeni başkan oldu. 

KONAK'TA 20 YILDIR TÜM ADAYLALAR DEĞİŞTİ
CHP Konak'ta son 3 yerel seçimde ilan edilen adayların tamamı değişti. 
2004 seçimlerinde DSP'den CHP'ye gelen Ahmet Piriştina'nın Konak Adayı Dilara Sürgü oldu. Dilara Sürgü ismine özellik dönemin CHP İl Yönetimi karşı çıktı ve yeni bir aday bulundu. Adayın adı Muzaffer Tunçağ'dı. Mühendis Tunçağ Konak'ta seçimleri kazanıp koltuğa oturan yeni isim  yeni başkan oldu. 
2009 seçimlerinde CHP İzmir'de yine aday kaosu yaşandı. İl Başkanı Kemal Karataş Konak adayı olarak açıklandı. Partililerin itirazı üzerine Karataş'ın adaylığı il seçim kurulu tarafında iptal edildi. Konak adayı CHP adına yine değişmek zorunda kaldı. Konak'ın kaderinde bir gazeteci  başkan adayı yazgısı vardı ve tekrarladı. Eksi bakanlarda Dr. Hakan Tartan uzlaşı ile Konak'a yeni başkan adayı olarak gösterildi. Tartan, Konak'ta tarihi bir oy alarak başkan seçildi. 
2014 seçimlerine geldiğinde CHP adına Konak'ta çarşı yine karışıktı. Konak'a çok fazla aday adayı vardı. Konak'ta belirleyici dönemin CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin oldu. Keskin, Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Konak'tan aday olmasında etkili oldu. Ama Konak'ta CHP'nin bir kaderi vardı. Ve tekrar o kader yaşanması gerekiyordu. Karşıyaka'ya aday gösterilen eski baro başkanı Sema Pekdaş'a tepkiler yükselince iki  adayın yeri değişti. Sema Pekdaş Konak'a, Akpınar Karşıyaka'ya gitti. Konak resmi adayı CHP adına yine değişmişti... 
 
KONAK'TA TEHLİKELİ KOLTUK...
2019 yerel seçimleri yaklaşıyor. Konak'ta daha şimdiden bir çok aday adayı ortaya çıkmış durumda. Mevcut başkan Sema Pekdaş tekrar aday adayı... 3 dönemdir hiçbir başkan ikinci kez Konak'ta başkan olamadı. Başkan Pekdaş bu siyasi yazgıyı değiştirebilecek mi? Yoksa tarih tekerrürden ibaret mi? CHP'de resmi adayın açıklamasını bekleyip göreceğiz...