Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda yaptığı konuşmada indirim kampanyasında enflasyon sepetindeki tüm markaların ve tüm kalemlerin bulunduğunu söyledi. TÜİK'in internet sitesine göre şubat ayında güncellenen enflasyon sepetinde 407 madde yer alıyor. İşte o kalemler:
 
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na katılan firmalar yıl başına kadar asgari yüzde 10 indirim uygulayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Firmalarla, iş dünyası temsilcileriyle birebir görüşmeler yaptık, destek aldık, tüm firmalardan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve yıl sonuna kadar sürdürmeleri için anlaştık" dedi.
 
Et ve Süt Kurumu (ESK) 10 üründe, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) pirinci yüzde 20-40 indirimle satmaya devam edeceğini, Çay-kur önümüzdeki dönemde zam yapmayacağını duyurdu. Tüm zincir mağazalar 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapacaklarını açıkladı.
 
Bakan Albayrak, indirim kampanyasında enflasyon sepetindeki tüm markaların ve tüm kalemlerin bulunduğunu söyledi.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) internet sitesine göre şubat ayında güncellenen enflasyon sepetinde 407 madde yer alıyor. Bu maddeler arasında taze meyve-sebze, futbol maçına giriş ücreti, LPG-tüp gaz, otopark ücreti, altın fiyatları,  kira ve benzin de yer alıyor.
 
EN FAZLA  44 ÜRÜNÜN FİYATI ARTMIŞTI
Yıllık fiyat artışlarına bakıldığında fiyatı en fazla artan ve dolayısı ile indirimin en çok hissedileceği 44 ürün olduğu görülüyor.  Fiyatı yüzde 100'ü aşan ürünlerin başında yüzde 192 artış ile uçak biletinin geldiği görülüyor. Benzin fiyatlarının artması ile havayolu şirketlerinin fiyat artışına gitmeleri bu durumu anlaşılır kılsa da bu kadar yüksek fiyat tırmanışı dikkat çekiyor. İkinci sırada karpuz geliyor, karpuzda yıllık zam yüzde 119 düzeyinde. Yine fiyatı döviz kuruna bağlı olan kombi ve ardından gelen domates de fiyatını katlayan ürünlerden. Yıllık fiyat artış hızı yüzde 50 ile 100 arasında bulunanların lideri ise yazım ve çizim kağıtları oldu. Çocukların resim defterleri ve normal A4 kağıtlardaki bu artış zaten bir süredir gündemdeydi. gıda ürünlerinden salatalık, salça, soğan, kavun, bebek maması, patates, üzüm, patlıcan, yumurta, biber ve şeftalide yıllık zam yüzde 50'nin üstünde oldu. (HABERTÜRK)