Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” ile ilgili açıklamada bulundu. Ülkü açıklamasında şunları kaydetti:
Enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına MÜSİAD olarak da fedakârlık çağrısında bulunduklarını açıklayan Ülkü: “Bizler uzun yolların yolcusuyuz. Zira hedefimiz büyük ve meselemiz Türkiye’dir. Çünkü üzerinde var olduğumuz, bizlere şüheda kanıyla emanet edilmiş bu topraklar, memleketimizdir. O yoksa bu dünyada aldığınız nefesin bedeli de büyük olur.
 
Enflasyon sarmalı, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi durmaktadır. Enflasyon, tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar vermektedir. Değerini yitiren sadece para değil, alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umududur. Eriyen para değil, eriyen milli servetimiz olmaktadır. Bu nedenle, Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı, bir destek çağrısıdır. Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir.
 
Türkiye’nin büyük sermaye güçlerinden biri olan MÜSİAD, üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekûn mücadele kararlılığını sonuna kadar desteklediğimizi, verimli üreterek, israfı önleyerek ekonomideki kısa süreli dalgalanmalara karşı sürdürülebilir, etkili bir mücadele için bugünkü ekonomik şartları dikkate alarak, 2018 yılı sonuna kadar devamında üyelerimizle elimizden gelen çabayı göstereceğiz.
 
Eylül ayı itibariyle %24,5 seviyesine yükselen enflasyon oranında, döviz kurunda gözlenen dalgalanmaların etkisiyle artış kaydeden girdi maliyetlerinin etkisi elbette yadsınamaz. Ancak “Yüksek Kur - Yüksek Enflasyon” sarmalından çıkış noktasında; iş dünyasının temsilcileri olarak bizler, enflasyonla mücadelede ekonomi yönetiminin alacağı her türlü karara destek vermeye ve elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu bağlamda, MÜSİAD olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı enflasyonla mücadele paketini sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmek isteriz.