Modern ve sürdürülebilir bir kent için çalışmalarına devam eden Karabağlar Belediyesi, ilçede iki yeni parkın ve yeniden düzenlediği sevgi yolunun açılışını gerçekleştirdi. Kente nefes alacak alanlar oluşturmak adına önemli çalışmalara imza atan Karabağlar Belediyesi, Aydın Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesi’nde park açılışı gerçekleştirdi. 

 

Oyun grupları da eklendi

Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmalar sonucunda Aydın Mahallesi’nde bulunan alan, park haline getirildi. Çim alanları, ağaç ve çalı dikimleri, oturma ve oyun gruplarıyla şık bir görünüme kavuşan parka ilave olarak yine Aydın Mahalle’sinde esnafın ağırlıkta olduğu sevgi yolu da yenilendi. 

Bunun yanı sıra Karabağlar Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan ve içinde tarihi bir çınarın da yer aldığı arazi  yine park haline getirildi. Alana çim ve bitki gruplarının yanı sıra çocuklar için oyun grubu da eklendi.

 

İki parkın ve sevgi yolunun açılış töreni Aydın Mahallesi’nde yapıldı. Düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

 

Karabağlar'ın 40 yıllık geleceğine yön vereceğiz

Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Aydın Mahalle sakinlerinin  de isteği doğrultusunda alanın park haline getirildiğini söyledi.  Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin ilçenin sorunlarını bildiğini belirterek, “ Bizim amacımız Karabağlar’ın bütün mahallelerine girmek. Öncelikle bu bölgenin planlama konusu var. Bugünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmış olacak ve önümüzdeki ay da bizler tarafından tamamlanarak Karabağlar ve Aydın Mahallemizin 30-40 yıllık geleceğine yön vermiş olacağız. Plan temel bir konudur, bunu hayata geçirdiğimizde Karabağlar modern, insanların yaşamlarını rahat sürdürebildiği bir kent haline gelecek. İşimiz çok. Yılmadan, bıkmadan çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın,  toplumumuzun hizmetinde olacağız. Temel hedefimiz en az sürede bütün bu çalışmaları gerçekleştirmek” diye konuştu.

 

Herkesin hak ve hukukuna saygı gösterilecek

Yıllardır imarsız olan Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Alyanak mahallelerinin planlarının geçekleştirildiğinin altını çizen Selvitopu, “Bu mahallelerimizde planlar uygulamaya konuldu, takip edeceğiz ve bu bölgelerimizde yenilenecek. Kimsenin hakkı hukuku çiğnenmeden, herkesin hak ve hukukuna saygı gösterilecek” dedi. 

Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim temel bakışımız insan ve insana hizmet etmeye devam edeceğiz. Karabağlar Belediyesi’nin felsefesi, bakışı bu. Hangi düşünceden olursan ol, hangi etnik kökenden olursan ol, bu ülkenin insanısın, bizim görevimiz de sana hizmet etmektir. Bu anlayışla biz bu hizmetleri gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hiç bir insanımızı ötekileştirmeyeceğiz, dertleri sıkıntıları paylaşarak yol alacağız.” 

Aydın Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya da yaptığı konuşmasında yıllardan beri kötü durumda olan bir arsanın park haline getirilmesinden ötürü, Başkan Selvitopu’na ve Karabağlar Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

 

Parkta tarihi çınar

Park açılışını gerçekleştiren Başkan Selvitopu ve davetliler, parkı ve sevgi yolunu gezdikten sonra Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan ve içinde tarihi bir çınarın da yer aldığı yeni parkı da ziyaret ettiler. Ziyarette çocuklarla fotoğraf çekilen Selvitopu, Peker Mahalle Muhtarı Abdülbaki Işık’la parkta incelemelerde bulundu.