İzmir'de, Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu göçmenlerin bulunduğu kamyonun, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçması sonucu Suriye ve Irak uyruklu 22 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı kazadan geriye, göçmenlerin umutları ve eşyaları kaldı. Kazadan sonra etrafa savrulan eşyaların toplanmadığı görüldü. Özellikle dereye savrulan bebek bezleri ile çocuk ayakkabıları yürek burktu. Eşyaların arasına barıkalan karanfiller ise dikkat çekti.

 

Faciadan kurtulan hastalar tedavi altında 

Trafik kazasından yaralı kurtulan 8’i çocuk 10 kişi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde, 3’ü çocuk 5 kişi de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinde tedavi görüyor. DEÜ’de tedavi gören hastalardan 9 aylık bebeğin taburcu olabileceği belirtilirken, aynı hastanede 5,5 aylık hamile kadının da doğumunun bekletildiği belirtildi. 

DEÜ Hastanesi Rektör Yardımcısı ve Başhekimliğe vekalet eden Prof. Dr. Aynur Akay, dün sabah İzmir Menderes’te meydana gelen feci kazadan sağ kurtulan yaralı düzensiz göçmenlerle ilgili bilgi verdi. DEÜ’ye Iraklı uyruklu 10 düzensiz göçmenin başvurduğunu, bunlardan 8’inin çocuk, 2’sinin de yetişkin olduğunu belirten Prof. Dr. Akay, "Pazar sabahı 08.48 itibariyle 10 düzensiz göçmen hastanemize başvurdu. Bunlardan 8’i çocuk 2’si yetişkindi. Başvuran hastalar, 9 aylıktan 31 yaş aralığına kadardı. Çocuklardan 2’sinin, yetişkinlerden birinin durumu kritik. Bu hastalar şu an yoğun bakımda. Diğer hastaların durumu iyi. Hastanemizde tedavi gören çocuklardan 5’i kardeş. 5,5 aylık hamile bir düzensiz göçmenin suyu geldi. Doğum başlamak üzere ama karaciğer ve böbrekteki sorun nedeniyle doğumu erteliyoruz. 9 aylık bebek de taburcu olabilir durumda” dedi. 

EÜ’deki çocuk hastanın durumu ağır 

Öte yandan EÜ Hastanesinde de 3’ü çocuk 5 kişinin tedavileri sürüyor. Çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, kamyon sürücüsü Mustafa Y. de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında. DEÜ Hastanesinde; 10 aylık erkek bebek Ş.H., 6,5 yaşındaki kız çocuğu Ş.H., 9 yaşındaki kız çocuğu M.H., 10 yaşındaki kız çocuğu S.H., 12 yaşındaki erkek çocuğu M.H., 8 yaşındaki kız çocuğu Z.A., 13 yaşındaki erkek çocuğu H.R., 15 yaşında erkek çocuğu, 20 yaşındaki erkek M.H. ve 31 yaşındaki hamile kadın A.A. tedavi görüyor. 

Prof. Dr. Akay, yaralı hastaların taburcu edildikten sonra İzmir İl Göç İdaresine bildirileceğini kaydetti. (DHA/İHA)