İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Bademli Ortaokulu'ndaki 21 öğrenci ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Öğrenci ve öğretmenin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
 
Olay, bugün gündüz saatlerinde Bademli Ortaokulu'nda meydana geldi. Okuldaki öğle yemeğinin ardından 21 öğrenci mide bulantısı, ateş ve kusma şikayeti nedeniyle öğretmenlerine bilgi verdi. Öğretmenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri 21 ve 1 öğretmeni ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınan öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Olayı duyan Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü hastaneye gelerek çocukların durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında olayla ilgili açıklama Gengörü, "Öğrencilerin ve öğretmenin sağlık durumu iyi. Tüm öğrencilerimimiz ve öğretmen kısa süre sonra taburcu edilecek" dedi. 
 
Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okuldaki öğle yemeğinden alınan numuneleri Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarına gönderdi. 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öğrenciler taburcu edildi 
İzmir’in Ödemiş ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 21 öğrenci ve 1 öğretmen, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 
Edinilen bilgiye göre, Bademli Ortaokulundaki öğrenciler, öğle yemeğinin ardından rahatsızlanmış, 21 öğrenci ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Ödemiş Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilere serum takıldı. Tedavi altına alınan öğrencilerin ve öğretmenin tedavisi tamamlandı ve taburcu edildi. 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün olayla ilgili inceleme başlattığı, öğle yemeğinden alınan numunelerin ise Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarına gönderildiği ve araştırmaların devam ettiği öğrenildi. (Faruk ÇARK/DHA)