EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da İzmir'e gelecek. Köy Enstitüleri'nin 78'inci Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Balçova'da düzenlenecek olan Eğitimde Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nun açılış törenine katılacak olan Kılıçdaroğlu'nın, yoğun programına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ricasını kıramadığı için İzmir'e geleceği öğrenildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan'da Köy Enstitüleri'nin 78'inci Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Balçova'da düzenlenecek olan Eğitimde Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nun açılış törenine katılacak. Balçova Belediyesi ve Yeni Köy Enstitülüler Derneği'nin katkılarıyla her yıl düzenlenen ve dünyanın farklı bölgelerinden 60 panelistin katılacağı sempozyuma konuşmacı olarak yer alacağı öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun, yoğun programına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ricasını kıramadığı için programında değişiklik yaptığı öğrenildi.

 

TİRE STADI'NI KILIÇDAROĞLU AÇACAK

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki programı bununla sınırlı değil. CHP Lideri, Balçova'daki sempozyumun ardından Tire ilçesine geçecek. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nın açılış törenine katılacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 12 Mayıs'ta İzmir'e ikinci bir ziyaret daha gerçekleştireceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun; Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenen, Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nı açması planlanıyor. CHP Lideri'nin daha sonra Çiğli Belediyesi tarafından yapılan Uğur Mumcu Kapalı Pazaryeri ile Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'nın açılış törenine katılacağı öğrenildi. (DHA)