İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeki Karaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Buca Belediye Başkanlığı için başvuruda bulundu. CHP Buca İlçe Başkanlığı'na adaylık dosyasını sunan Karaoğlu, "Artık en küçük bireyden en büyük bireye kadar politikada olmalıyız" dedi.

Buca Belediye Başkan Adaylığı için CHP'den adaylık dosyasını, 'ailemizin en küçük Atatürkçüsü' dediği torunu Zeki Atlas'la birlikte teslim eden Karaoğlu, "12 Eylül 1980'de depolitize edilen Türkiye, artık en küçük bireyinden en büyük bireyine kadar politikada olmalı. Mesela ben, bugün buraya en küçük Atatürkçü'yü getirdim. Gerçekten çok duyguluyum çünkü bütün dernek başkanı arkadaşlarımız burada. Sivaslılar, İzmir'de çok fazla biliyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Arkadaşlarının teşvik ile bu yola çıktığını dile getiren Karaoğlu, "Bir iki arkadaşın teşvikiyle bu işe girmek durumunda kaldım. Zaten ben toplumdan uzakta olan bir insan değil, hayrıyla hasenatıyla bilinen bir işadamıyım. Bunu hep, sol elin verdiğini sağ el görmez mantığıyla yaptım. Bu yolda öncelikle aileme ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar benim hep arkamda olan, hep bana destek veren insanlar. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama bu bir yarış, Buca ilçesinde çok demokratik, nezih, centilmence bir yarış olacağa benziyor. Aday arkadaşlar birbirini ziyarete gitmeye başlamışlar. Ben de Allah nasip ederse gideceğim. Tek isteğimiz var; gerekli mevkilerin ehli ellere, liyakatlı ellere teslim edilmesi. Ben tecrübelerime güvendiğim için burada bu yola çıktım. Arkadaşlar da teşvik ettiler ,herkese çok teşekkür ediyorum."

Dosyayı alan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise, "30 Mart'ta bir yerel seçim var. Umarım hepimiz bir gayretle ve mücadeleyle, 24 Haziran'da kaybettiklerimizin tamamını, yerelden baslayarak geri alırız. Böylesine zor bir dönemde, medyasından işadamına herkesin iktidara yanaştığı bir dönemde, aramızdan bir işadamının gelip CHP'den aday olması bize onur verdi. Bu, genel merkezimizin takdirinde tabi ama biz ilçemiz adına kendisine her halıkuarda teşekkür eder ve basarılar dileriz. Yolunuz açık olsun" ifadelerine yer verdi. 

Karaoğlu, federasyona bağlı dernek başkanları ve ailesi başta olmak üzere çok sayıda destekle açıklamasını yaptı. Açıklamanın sonunda CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Karaoğlu'nun torunu Zeki Atlas'a parti rozet taktı. 

Zeki Karaoğlu kimdir?

Sivas’ın Dikilitaş Mahallesi‘nde tüccar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Zeki Karaoğlu, 1967 yılında İzmir’in Karşıyaka semtinde, daha sonrasında 1968 yılında Buca’da ikamet etmeye devam eden, 4 çocuklu bir ailenin mensubudur. Karaoğlu Ailesi, 23 Mart 1968 tarihinde Buca’da devam eden inşaatçılık hayatında bir zamanlar fırıncılıkla ilgilenmiş olup sonrasında sadece inşaatçılık sektöründe yer almış, 1968 yılından sonra yeniden kesintisiz olarak inşaatçılık süreci yaşamıştır. Zeki Karaoğlu 48 yıllık bir firmanın şu anda yöneticiliğini yapmaktadır.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi İzmir’de okuyan, Ege Üniversitesi‘nde başlayıp Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirerek lisans eğitimini tamamlayan, bu arada babasıyla beraber inşaatla ilgilenen Karaoğlu, askerliğini Malatya’da yapıp döndükten sonra bir süre aile içi ortaklık yapmıştır. 1988-1989 yıllarında babasının devam ettirmekte olduğu firma olan ”Karaoğlu İnşaat” şu anki ismi ”Karaoğlu Yapı”da babasından aldığı bayrağı bu güne kadar başarıyla taşımıştır. Firmanın büyüme sürecini sağlıklı bir şekilde yürüten Karaoğlu başarılarına vergi rekortmenleri listesine girmeyi de eklemiştir. Yaklaşık olarak 30 yıldır yöneticilik yapan Zeki Karaoğlu, firmanın idari kadrosunu genişleterek bu başarılı sürecin gelişmesinin devamını da sağlamıştır.

1995 yılında başlamış olduğu antik sikke ve obje biriktirme merakına ilmi özellik kazandıracak şekilde devam eden Karaoğlu, dünya üzerinde bilimsel çalışmalara konu olmuş ve olmaya devam eden çok önemli bir koleksiyonun da sahibidir. Bu süreçte yurt dışına kaçmış olan yüze yakın sikke ve objeyi tekrar ülkesine kazandırmıştır.

Tiyatro, konser, müzik, resim gibi kültürel faaliyetler, sportif faaliyetler, spor klüpleri, tesis kazandırma, okuyan öğrenciler, okullar, kütüphane, fakültelerin ortak geliştirdiği projelere destek, engelli vatandaşlarla ilgili destek ve faaliyetler, ailenin olmazsa olmazı olan sosyal konulardır.

İki çocuk babası olan Karaoğlu aynı zamanda da İzmir Nümismatik Derneği ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) üyesidir.