Karabağlar’ın kurucu belediye başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm, önümüzdeki yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adayı olabilmek için CHP Karabağlar ilçe başkanlığına dosyasını teslim etti. Kürüm, “2009’da 18 bin oy geriden gelip 32 bin fark attık. Eğer aday gösterilirsem daralan makası daha da açacağımızın sözünü veriyorum. Sadece Karabağlar’ı değil Büyükşehir’i de farklı kazanacağız” dedi.

 

2009’da kurulan Karabağlar’da 5 yıl boyunca ilklerin altına imza atan, hayata geçirdiği birçok projeyle dikkat çeken Karabağlar Belediye eski Başkanı Sıtkı Kürüm, önümüzdeki yerel seçimlerde partisinin adayı olabilmek yola çıktı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’a aday adaylığı dosyasını teslim eden Kürüm’ü çok sayıda partili yalnız bırakmadı. 

 

FARKI AÇACAĞIM!

CHP’li Kürüm, “2009’da 18 bin oy geriden gelip 32 bin oy fark atarak seçimi kazandık. Eğer partim bana görev verip aday gösterirse daralan oy makasını tekrar açacağımın sözünü veriyorum. Sadece Karabağlar’ı değil Büyükşehir Belediyesi’ni de farkla kazanacağız.”

 

PARTİ TERBİYEM GEREĞİ SUSTUM VE ÇALIŞTIM

Kürüm, sözlerine şöyle devam etti:

“2014 yerel seçimlerine giderken hem farklı kamuoyu araştırmalarında hem de parti genel merkezinin yaptırdığı anketlerde ismim birinci sırada çıktı. O dönem aday belirleme komisyonu ve MYK’dan onay almama rağmen gece yarısı ismim değiştirildi.Haksızlığa uğradım. Ben 8 yıl ilçe başkanlığı 5 yıl belediye başkanlığı yapmış biriyim.Aldığım parti terbiyesi gereği sustum ve adaymış gibi çalışmalarımı sürdürdüm.”

 

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİM!

Önseçim tartışmalarına da değinen Kürüm, “Genel merkezimizin önseçimi uygun görmesi halinde örgütümüzün kantarına çıkmaktan asla kaçınmam. Ben bu partinin mutfağından geliyorum. Partimiz bana şimdiye kadar ne görev verdiyse onu yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Eğer önseçim olmazsa en azından Karabağlar halkının nabzının tutulması gerekiyor. Aday gösterilmem halinde en az 1500 kişilik istihdam yaratacak projelerim hazır. Yeni Karabağlar’ın temellerini bugün burada sizinle birlikte atıyoruz. En büyük güç örgütlü halkın gücüdür. Halkın gücünü arkasına almayan hiçbir şey yapamaz. 2009 yılındaki heyecanımı kaybetmeden üstüne koyarak sizlerin sevgi ve teveccühü ile bugün tekrar karşınıza çıkıyorum. 2009’da Kimseyi ötekileştirmeden Karabağlar’ı ortak akıl ile yönettik. Oy veren-vermeyen herkesi kucakladık. Kimseyi ötekileştirmedik. Aynı şekilde bir yönetim tarzıyla Karabağlarımızı yönetmeye talibim” dedi.