Buca Belediyesi, ‘Herkes için Erişilebilir bir Buca’ ilkesiyle yürüttüğü çalışmalarını Kırmızı Bayraklarla taçlandırdı. Engelli bireylerin erişimine uygun  ‘Engelsiz bir Buca’ yaratmayı hedefleyen Belediye, ana hizmet binasının ardından 4 büyük merkezindeki düzenlemelerini tamamlayarak gönderinde Engelsiz İzmir bayrağını dalgalandırma onurunu kazandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Engelsiz İzmir bayrağını gururla göndere çekti. 

Buca Belediyesi, ana hizmet binasının ardından Tarık Akan Gençlik Merkezi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi ve Olimpik Yüzme Havuzutesislerini görme, işitme ve bedensel engellilerin erişilebilirlik gereksinimlerini karşılayacak biçimde düzenleyerek ‘Kırmızı Bayrak’ kazandı.

Kırmızı bayrak gururu

Engelsiz Buca yaratma hedeflerinde büyük bir yol kat etmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin Kırmızı Bayrağı’nı gururla göndere çekti. Başkan Piriştina,” Kenti engelsiz bir hale getirme mücadelemize başlarken önce belediyemizin kamuya açık hizmet veren merkezlerini engelsiz hale getirmemiz getirdiğini düşünmüş ve ilk etapta Belediye Hizmet Binamızdan başlamıştık. Şimdi belediyemize ait tüm birimlerimiz kırmızı bayrak aldı. Kentte ulaşımı, kaldırımı, yolu engelsiz hale getirme mücadelemizi de sürdüreceğiz” dedi.

Bu merkezlerde engel yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk ve tek olarak İzmir’de hayata geçirilen ve engellilerin erişimine uygun mekanlar yaratmayı hedefleyen ‘Kırmızı Bayrak’ almak adına yürütülen çalışmalarda 4 Merkez, bedensel, görme ve işitme engelli bireyler için düzenlendi. Görme engelliler için uyarıcı yüzeyler ve sesli-kabartmalı yönlendirmeler, işitme engelliler için uyarıcı yönlendirmelerle donatılan Merkezler, bedensel engellilerin de rahatça kullanabileceği şekilde baştan yaratıldı. Tüm engelli vatandaşların kendi işini kimseden yardım almadan yapabilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler sonucunda Merkezlere engelli tuvaletleri, engelli rampaları, acil durum butonları ve uyarıcı kapıların yanı sıra bina içerisinde yatay olduğu kadar dikey ulaşımında sağlandığı asansörler yerleştirildi.