İzmir siyasetinin sevilen ismi Murat Haluk Öncel, Bayraklı CHP İlçe Başkanlığına 2019 Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler için adaylık başvurusunda bulundu. Öğretmen eşi Gülen Öncel ve çocukları ile birlikte dosyasını veren Öncel "Bayraklı’da gençlerimizin, kadınlarımızın yarınlarını birlikte kuracağız" dedi.

 

Bayraklı’yı  hoşgörünün, huzurun ve toplumsal dayanışmanın merkezi yapacağız

Bayraklı’ya aday olmayacağını açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileten Öncel açıklamasında "Türkiye hukuksuzluğun sıradanlaştığı, emeğin hiçe sayıldığı bir dönemle karşı karşıyayız. Yurttaşlarımız yoksulluğa planlı programlı bir şekilde sürüklendiler. Artık kentlerimizin en büyük sorunu kent yoksulluğu olarak karşımıza çıkmaktadır. Adalet talebimiz yalnızca yargı konusunu içermiyor!Biz, gelirde, bölüşümde, kent hakkında da adalet talebini dile getiren partiyiz. Genel Başkanımızın adalet yürüyüşü işte bu yüzden evrensel bir karşılık buldu. Hayatı boyunca toplumsal ve siyasal mücadele vermiş biri olarak bu görevin sorumluluğunu taşımak ve ileri götürmek adına belediye başkanlığına aday oluyorum.

Bu doğrultuda Bayraklıyı hoşgörünün, huzurun ve toplumsal dayanışmanın merkezi yapacağız. 

 

Örgütümün Emrindeyim

Görevler gelip geçicidir önemli olan almış olduğunuz bayrağı ileri bir noktada devir edebilmektir. Belediye başkanlarının kişisel özellikleri, eğilimleri ve önceliklerinin kentlerin yönetimindeki temel belirleyicisi olmamalıdır. Cumhuriyet devrimimiz ve partimizin temel anlayışının yansıtılacağı bir mücadele vermek zorundayız. Bu ileri nokta her anlamda olmalıdır. Alt yapıda, sosyal donatıda, hizmet alanlarında olduğu kadar, siyasal anlamda da toplumun daha demokratik, daha özgürlükçü bir noktaya ulaşabilmesi adına mücadele edilmesi gerekmektedir. Karanlık ve tek seslilik karşısında bizlere düşen en kısa sürede demokrasiyi yeniden kazanmaktır.  Bir hususun önemle altını bir kez daha çizmek istiyorum “Ben örgütünün emrinde bir belediye başkanı olacağım. Karar alma mekanizmalarımızın daha katılımcı ve demokratik olabilmesi ilk hedefim olacaktır”

 

Bayraklı’da sıfır yoksulluk!

İzmir ülkemizin en özgürlükçü, en renkli kenti. Tarihinden bu yana farklılıkları büyük bir uyum içinde barındırmış bu kent geleceğimiz adına en büyük umudun parladığı yerdir. Bayraklı, İzmir'in en önemli ilçelerinden biri olması ve ayrıca yeni kent merkezi pozisyonu ile büyük önem arz ediyor. Özellikle ciddi iç göç almış yoksul mahalleri ve aynı zamanda büyük dikey yapılaşmanın bulunduğu bir ilçe. Bize bu noktada çok iş düşmekte, toplumun bütün kesimlerinin kendini içinde hissedeceği bir kent hayatı üretebilmek zorundayız. Biz CHP olarak önceliğimizi yoksulluğun ortadan kaldırılması ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına veren bir partiyiz. Ortak aklın ve bilincin güçlü olduğu ülke olma hedefimiz bunu gerektirmektedir. Bu anlamda uzun süredir çalışan biri olarak birikimimi aktarmak istiyorum. 

Bayraklı’da sıfır yoksulluk amacıyla gece gündüz çalışarak  önce insan ilkesine dayalı bir anlayışla belediyemizi halkımızla birlikte  yöneteceğiz.

 

Bayraklı’da gençlerimizin, kadınlarımızın yarınlarını birlikte kuracağız.

 

Öncelikli hedeflerimiz olacak;

Yerel ölçekte üretim ve yardımlaşma ağları kurarak istihdama ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik kapsamlı projeler üreteceğiz.

İzmir içinde özellikle tarım ve hayvancılık üretiminin Bayraklı halkı ile daha kolay buluşmasını sağlayarak hem daha ucuz hem daha sağlıklı yaşam olanaklarının ortaya çıkmasını sağlayacağız.

Kent yoksulları, engelli vatandaşlarımız, yetim çocuklarımız ve sahipsiz yaşlılarımız konusunda destekleyici politikalar üreteceğiz.

Bayraklı ilçesinde yüksek oranda bulunan yoksul bölgelerde kalkınma planlarına dayalı o bölgenin teknik ve sosyal donatı olanaklarını iyileştirmeyi hedefleyen insancıl kentsel yenilenme çalışmaları yürüteceğiz. Kent alt yapısının ve konut kaynaklı yaşamsal sorunların ortadan kalması için en kısa sürede projelerimizi uygulamaya koyacağız.

İktidarın uyguladığı politikalar aracılığı ile gelir adaletsizliğinin kent içinde kaderine terk edilmiş insanlarımızın çaresizlik sarmalından kurtulmalarını sağlamak adına hem ekonomik üretkenlik süreçleri başlatacağız hem de bu bağlamdaki örgütlenme tarzlarını destekleyerek üreten, paylaşan toplumsal taleplerine çözüm bulabilen gerektiğinde direnebilen yapıların oluşmasına destek olacağız. 

Biz halkız hep birlikte başaracağız. İzmir de ve Bayraklı da bir kez daha CHP bayrağını dalgalandıracağız. Karanlıklardan çıkıp aydınlık yarınlara el ele uzanacağız...

Bayraklı’da gençlerimizin, kadınlarımızın yarınlarını birlikte kuracağız.! Bayraklı’ ya Derman olcağız.