CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in hayat hikayesinin anlatıldığı Hatıratı Matbuat Belgesi Youtube'da gösterime girdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafınadan hazırlanan İzmir Basını'ndan Portreler Hatıratı Matbuat belgeselinde konuşan Atila Sertel İzmir için çok acı bir konuyu gündeme taşıdı. 
 
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 100 bin nüfuslu illerin 3'ten fazla yerel televizyon kanalı varken Türkiye'nin 3'üncü büyük kentinde yerel kanal olmamasını eleştirdi. (İzmir'de aktif olarak yeni kurulan Kanal Ege televizyonu yayın hayatına devam ediyor) 
 
Sertel belgeselde konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi... 
"4.5 milyon nüfuslu bir yerde yerel kanalların 3-5 tane olması gerekmiyor mu? Gerekiyor ama yok. Bu İzmir'deki sermayeninin de bir sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Kimileri korkuyor. İktidar baskısı altında, sopası altında hareket etmek yerine şirketlerini korumayı ve şirketlerini yarınlara sağ salim ulaştırmayı düşünüyor. O televizyon onun kafasında bir sopa gibi duruyor. Dayak yerim ben bu televizyon yüzünden diyor. Bundan yatırım yapmıyor. 
Kimileri yatırım yapacak sermayesi yok. Korkmuyor ama sermaye yok. Bu yüzden İzmir'deki bu eksiklik giderilmeli. İzmir'in yerel televizyonları olmalı..."
 
İşte Atila Sertel'in hayatının anlatıldığı Hatıratı Matbuat belgeseli...