İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Berberler Odası'nın işbirliğiyle düzenlenen ve dezavantajlı koşullarda okuyup, eğitimlerini sürdürmeyi amaçlayan yüzlerce öğrencinin ücretsiz olarak tıraş edilmesini amaçlayan 'Gönül Tıraşı' projesinin protokolü imzalandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, İzmir Berberler Odası işbirliğinde düzenlenecek 'Gönül Tıraşı' projesi için protokol imza töreni düzenlendi. Dezavantajlı koşullarda okuyan ve maddi manevi zorluklar içinde eğitim hayatlarını sürdüren, 8-15 yaş arası yüzlerce öğrencinin periyodik olarak tıraş edilmesini amaçlayan proje, 7 Kasım'da İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin köylerinde başlayacak.

Bir yıl olarak planan projenin, gelecek sene de devam etmesini istediklerini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Müdürlüğümüz, çocuklarımızın eğitimlerini nitelikli şekilde sürdürmesi için her çalışmayı titizlikle yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bu projenin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onların motivasyonları açısından çok önemli" dedi.

Projenin fikir babası Samet Tan ise, bir grup erkek kuaförü olarak ihtiyaç sahibi çocuklara çeşitli giyecek malzemeleri topladıklarını, bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek için kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, "İmkanı olmayan kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)